Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Прокуратурата обвини Стамен Янев за „златните паспорти“
България Важно Съд и Прокуратура

Прокуратурата обвини Стамен Янев за „златните паспорти“

Прокуратурата обвини бившия изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев за „златните паспорти“, който уредил над 120 руснаци и китайски разузнавачи под прикритието на бизнесмени.

През февруари 2022 г. във Върховната касационна прокуратура е постъпил сигнал от народен представител от ДПС, в който се твърди, че са допуснати нарушения на изискванията на Закона за българското гражданство, Закона за чужденците в Република България и Закона за насърчаване на инвестициите, респективно подзаконови актове по прилагането им, съобщи БНТ.

Според подателя на сигнала процедурите са прилагани предимно спрямо граждани на Руската федерация и Китайската народна република с цел придобиване на българско гражданство по натурализация, т.нар. „златни паспорти“, даващи им право да пребивават на територията на страната и ЕС.

Разследването по делото продължава. Предстои изясняване на широк кръг факти и обстоятелства и при събиране на достатъчно доказателства за други деяния и/или за виновността на други лица ще бъдат повдигнати нови обвинения./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...