Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Търсят нов директор на ОИ „Старинен Пловдив“
Градът Култура Пловдив

Търсят нов директор на ОИ „Старинен Пловдив“

Празниците на Стария град продължават до 20 септември.
Старинен Пловдив

Община Пловдив обяви конкурс за директор на ОИ “Старинен Пловдив”. Новият шеф ще организира и ръководи  всички дейности в общинския институт през следващите 4 години.

Необходимо е кандидатите да имат висше образование, магистърска степен по “История и археология”, “Социология, антропология и науки за културата”, “Туризъм”, “Изобразително изкуство” – специалност „Консервация и реставрация“ или Специалност „Архитектура“ със специализация по консервация и реставрация в областта на недвижимото културно наследство.

Необходимо е кандидатите да имат поне 3 години опит в съответното направление, да притежава организационни умения, нагласа за работа в екип, адаптивност, комуникативност. Като предимство ще се счита, ако лицата има лиценз да извършват дейности по консервация и реставрация в съответната област при условия и по ред, определени с наредба на министъра на културата, съгласно чл. 165 от Закона за културното наследство. Изисква опит в областта на опазването на културното наследство, участие в разработването и реализацията на програми и проекти, чуждоезикова подготовка и компютърна грамотност.

Конкурсът ще се проведе в два етапа – защита на концепция за дейността и развитието на Общински институт „Старинен Пловдив“ за период от 4 години, и събеседване.

Концепцията с обем 10 страници трябва да съдържа: Анализ и оценка на състоянието и дейността на ОИ „Старинен Пловдив“; Тенденции и възможности за развитието на на ОИ „Старинен Пловдив“ като културен институт; Развитие и управление на ОИ „Старинен Пловдив“ в унисон с тенденциите за опазване на културното наследство и развитието на устойчив туризъм на местно и национално ниво; Определяне на целите, приоритетните области, очакваните резултати в управлението, финансирането, структурата и организацията на дейността на ОИ „Старинен Пловдив“, пътищата за постигането им; Етапи на реализация на концепцията.

Кандидатите имат един месец – до 24 февруари, да подадат документите си за участие в деловодството на общината. Списъците с допуснати и недопуснати участници ще бъдат обявени на информационното табло на партера на сградата, както и на интернет страницата на градската управа.

ПловдивПрес припомня, че от юни 2021 г. начело на ОИ „Старинен Пловдив“ е  реставраторката доц. Елена Кантарева-Дечева./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...