Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Асеновград » 3 млн. лева не стигат за строежа на новата детска градина в Асеновград
Асеновград Важно Образование Регион

3 млн. лева не стигат за строежа на новата детска градина в Асеновград

  • Иначе строителството тече по план, съобщават от Общината

Изграждането на новата детска градина в Асеновград тече по план, но ще трябват още пари, освен заложените 3 млн. лева, съобщават от Общината. Към момента се извършват изкопните работи. Кметът на града д-р Христо Грудев направи оглед на мястото на строежа. Припомняме, че в новата съвременна и модерна сграда ще могат да се отглеждат 128 деца в 6 групи.

Детската градина ще има собствен кухненски блок и закрит басейн, физкултурен салон, дворно пространство със съответните площадки за игра, ограда и цялостно обзавеждане и оборудване за всички помещения, свързани с възпитанието и обучението на малчуганите.

Финансирането е държавно. Парите бяха отпуснати в началото на настоящия управленски кметски мандат (2019 г. – 2023 г.) и са в размер на 3 000 000 лв. „Докато преминем през всички законови процедури и се стигне до реалната работа на терен, стойността на строителството се повиши. На всички е ясно, че строителните материали вече не са на цени, на които бяха преди 2 години. Сега се налага да търсим начини за допълнително финансиране, за да можем да завършим проекта, както е планиран“, коментира темата кметът Грудев.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...