Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Закриват АГ-то на „Свети Пантелеймон“, спешно трябва над милион за техника и ремонти
Градът Здраве Община Пловдив Пловдив Важно

Закриват АГ-то на „Свети Пантелеймон“, спешно трябва над милион за техника и ремонти

Единственият общински родилен дом в Пловдив е изправен пред заплахата да бъде закрит, ако не се намери финансиране, съобщава Нова. Най-важните помещения, каквито са двете операционни, родилна и предродилна зала, са в окаяно състояние, казват от болницата. Според д-р Михаил Фадул, завеждащ гинекологичното отделение, се работи със стара апаратура в операционната, затова има нужда от ремонт. „Още от СССР е апаратурата. В родилната зала е нужно легло, както и ремонт на двете операционни зали. Правени са само козметични ремонти за 40 години. Ражданията варират между 300-350 на година и около 900 души минават на преглед“.

Управителят Мария Горева сподели, че основните помещения са в амортизирано състояние. „Трябва да се поставят нови антибактериални мазилки и под, както и окачени тавани с операционни двураменни лампи. Лапароскоп нямаме. По прогнозни проучвания ремонтът ще струва около 350 000 лева без ДДС. Около 820 000 лева ще струва апаратурата. Нямаме възможност да поемем такъв основен ремонт и апаратура“, обясни тя.

Д-р Калин Калинов, директор на дирекция „Здравеопазване“ към община Пловдив уточни, че средства могат да се намерят, но липсата на държавен бюджет влияе и на общинския. „Допреди години родилният дом беше от емблемите на Пловдив. В момента ремонтите са на парче, защото нямаше цялостна стратегия допреди 2 години. Не би трябвало да има проблем да се осигурят средства, но трябва да се приключи с негативните процеси като текучеството на кадри. Възстановянето на авторитета на родилния дом трябва да е приоритет, търсим средства“, посочи той.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...