Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Бизнес » Транспорт » От 1 февруари всички деца до 10 години пътуват безплатно в градския транспорт
България Важно Политика Транспорт

От 1 февруари всички деца до 10 години пътуват безплатно в градския транспорт

„Предстои ни да одобрим допълнителни средства в рамер на 73 млн. лв. в подкрепа на услугата „обществен транспорт“ в цялата страна. В резултат на това решение от 1 февруари до края на годината, всички деца на възраст до 10 години ще пътуват безплатно в градския транспорт, а за учениците отстъпката ще се увеличи от 20 на 70%. Намалението за цената на картите за възрастните хора ще е с допълнителни 20% или общо 40% по-ниска цена“, информира в началото на заседанието на Министерския съвет служебният министър-председател Гълъб Донев. „Виждаме, че когато всеки върши съветно работата, за която е избран, има резултати за хората“, подчерта премиерът.

„Датата на следващите предсрочни парламентарни избори вече е известна. Мандатът на това служебно правителство изтича следващата седмица. Последните месеци се изговориха много думи, редуваха се обвинения и обещания, а хората очакват решения и действия. Ако всеки върши работата, за която е избран или назначен съвестно и с мисъл за другите, ще живеем в държава, в която факторът небрежност ще е изолиран случай. Знаем много добре, че проявите на небрежност са тези, които причиняват щети, които понякога са с фатален край“, каза още служебният министър-председател  Донев.

Кабинетът се очаква да обсъди и приеме проект на постановление за изменение и допълнение на Наредбата за медицинската експертиза. Това предвижда дневният ред на правителственото заседание за сряда, 25 януари, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. Предвижда се да бъде разгледан и проект на постановление за определяне на условията, реда и механизма за функциониране на системата за управление на националните инвестиции (СУНИ). Според предварителния дневен ред на заседанието, министрите ще разгледат още и доклад на министъра на отбраната относно проект на международен договор, както и проекти за изменение на няколко договора за предоставяне на концесия за подземни богатства. В дневния ред е включен и проект на решение за бюджетната процедура за 2024 г.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...