Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Свят » Путин: Германия все още е под окупацията на САЩ
Войната в Украйна Свят

Путин: Германия все още е под окупацията на САЩ

Владимир Путин
Владимир Путин

Германия е все още под окупационните войски на САЩ, защото това положение беше наложено след Втората световна война и досега юридически ситуацията не е променена, заяви президентът на Русия Владимир Путин пред студенти. Целите на Русия в Украйна остават непроменени, коментира Путин, цитиран от ТАСС.

Путин говори на среща със студенти по повод Татянин ден, който в Русия е и Ден на студента. „Целта на специалната военна операция, както съм казвал много пъти преди, е преди всичко да бъдат защитени хората и самата Русия от заплахите, за които се правят опити да бъдат създадени в нашите собствени исторически територии в съседство с нас. Не можем да позволим това да се случи“, заяви руският президент, цитиран от БТА.

Путин припомни, че след Втората световна война окупирана Германия е била разделена на четири сектора – американски, английски, френски и съветски. По неговите думи Съветският съюз е прекратил действието на този окупационен статут чрез юридически стъпки, а САЩ не са направили това.
„Строго погледнато, формално и юридически на територията на Федерална република Германия има американски окупационни войски. И всъщност това е точно така – там има много войски“, заяви той.

Путин подчерта, че Русия е само част от световната култура, но много важна част, и трябва да бъде разбрано значението и ролята на руската култура за световното многообразие.

Защитата на „брака, като съюз между мъж и жена“, се е превърнала в принцип на руската културна политика, изтъкна още той.

В указ на държавния глава, публикуван днес на официалния портал за правна информация на Русия, пише, че „защитата на традиционните семейни ценности и институцията на брака като съюз на мъж и жена“ ще бъде част от основните държавни политики в областта на културата./БТА

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...