Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Свят » Ципрас внесе вот на недоверие срещу Мицотакис
Балкани Свят

Ципрас внесе вот на недоверие срещу Мицотакис

Ципрас срещу Мицотакис

Лидерът на най-голямата опозиционна партия в Гърция Алексис Ципрас внесе в гръцкия парламент предложение за вот на недоверие срещу правителството на консервативната Нова демокрация, водено от Кириакос Мицотакис, съобщиха гръцките медии, предаде БТА.

Повод за искането на Ципрас е досието, което председателят на гръцкия Орган за защита на поверителността на комуникациите Христос Рамос изпрати до председателя на парламента, министър-председателя, лидерите на партиите и министъра на правосъдието с резултат от разследването по повод скандала с подслушванията на високопоставени лица.

Според Ципрас, цитиран от „Катимерини“, досието съдържа „незаконните действия на тъмната паралелна държава, която изгради г-н Мицотакис“.

Лидерът на СИРИЗА заяви, че е поискал от органа за сигурността на информацията да установи дали са били подслушвани министърът на труда Костис Хадзидакис, началниците на генералния щаб и на щаба на сухопътните сили и бившият съветник по националната сигурност и настоящ директор на Дирекцията по въоръженията и „отговорът, който получих в затвореното досие, беше, че за всички са установени подслушвания“.

„По живо, по здраво бройката на хората, за които вече официално има сведения за следене от Националната разузнавателна служба на г-н Мицотакис, достигна до 10“, заяви опозиционният лидер./ПК/

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...