Левицата 14
Новини от Пловдив » Градът » Всички улици са почистени след първия сняг в Пловдив
Градът Общество Пловдив Случка на деня

Всички улици са почистени след първия сняг в Пловдив

Всички улици в Пловдив тази сутрин са почистени след падналия снощи първи сняг от началото на зимния сезон, съобщават от общината. Поради очаквания снеговалеж и понижение на температурите още вчера следобед преди час пик на автомобилния трафик екипи на „Чистота“ обработиха със сол всички мостове, надлези, основните пътни артерии и велоалеите в града.

От 20:00 часа, когато започна по-силен снеговалеж, до 04:00 часа 25 специализирани машини отново обработваха улиците с противообледенителни материали. От 06:00 часа тази сутрин около 350 служителки на общинското предприятие почистват автобусните спирки, пешеходните подлези, тротоарите, пространствата около детските и учебни заведения, поликлиники, болници и обществени институции, съобщи директорът на „Чистота“ Димитър Георгиев.

Според метеорологичните прогнози не се очаква влошаване на времето в близките дни, но всички екипи са в готовност да реагират веднага при необходимост.

В „Градини и паркове“ до момента не са постъпвали сигнали за паднали дървета и клони. От „Организация и контрол на транспорта“ информираха, че няма и неработещи светофари заради снеговалежа.

Всички градски автобуси се движат по разписание. От предприятието напомнят, че заради грипната епидемия, предстоящата междусрочна ваканция на учениците и многото болни шофьори във фирмите превозвачи – към тази сутрин се съобщава за около 40 на брой, временно от днес до 3 февруари с един автобус по-малко ще се обслужват маршрутните разписания по линии № 1, 6, 9, 15, 17, 21, 24, 26, 29, 36, 37, 66, 99 и 116./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Валери-Жаблянов
ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

  • ГЕРБ да дари партийната си субсидия, защото този казус го забърка Бойко Борисов 53%
  • Не, има и други важни спортни обекти в Пловдив за финансиране 23%
  • Да, това е важен спортен обект, който ще издигне футбола в Пловдив на по-високо ниво. 15%
  • Да, но само ако финансира равнопоставено както Ботев Пд, така и Локомотив Пловдив. 9%

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...