Левицата 14
Новини от Пловдив » Градът » Оспорвано 31-во издание на асеновградския конкурс за домашни вина
Асеновград Градът Пловдив Регион

Оспорвано 31-во издание на асеновградския конкурс за домашни вина

Конкурсът за най-добро домашно вино премина при оспорвана конкуренция, комисията на моменти беше сериозно затруднена. Това заяви председателят на дегустационната комисия и зам.-ректор на Университета по хранителни технологии доц. Христо Спасов.

Класираните за финала на 31-вото издание на Конкурса за най-добро домашно вино в Асеновград 22 проби на бели, розови и червени вина са с много високо качество. Това най-ясно е било изразено при червените вина, които са и традиционни за региона.

Доц. Спасов припомни, че в надпреварата тази година са участвали 100 проби от реколта 2022 г. Те са на майстори винари от Асеновград, Пловдив, Първомай, Мадан, Куклен, Перущица и селата Крумово, Червен, Тополово, Долнослав и Житница. Сред участниците в конкурса са и 11 дами.

Според него впечатляващите резултати при производството на вина са резултат на старателното отглеждане на суровината и правилния подбор на грозде при производството. Освен това говори за стриктното спазване на технологичните операции и за отлична хигиена.

Винарската общност с нетърпение очаква на кого ще бъдат присъдени наградите на специалната церемония в Асеновград. Те ще бъдат разпределени по традиция на трите най-високо оценени бели и на трите най-добри червени вина. Ще бъде отличено едно розе, а специалната награда на името на Никола Македонски, дългогодишен участник в конкурса и производител на прочутия асеновградски мавруд ще бъде връчена на най-квалитетното маврудово вино./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Валери-Жаблянов
ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

  • ГЕРБ да дари партийната си субсидия, защото този казус го забърка Бойко Борисов 53%
  • Не, има и други важни спортни обекти в Пловдив за финансиране 23%
  • Да, това е важен спортен обект, който ще издигне футбола в Пловдив на по-високо ниво. 15%
  • Да, но само ако финансира равнопоставено както Ботев Пд, така и Локомотив Пловдив. 9%

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...