Левицата 14
Новини от Пловдив » България » Станишев: Нинова лиши българите от силна лява партия
България Важно Политика

Станишев: Нинова лиши българите от силна лява партия

Сергей Станишев

„Големият грях на Корнелия Нинова е, че лиши българите от силна лява партия и това е съзнателен избор, който затвори много възможности пред БСП“. Това заяви бившият председател на ПЕС Сергей Станишев в петък.

Той изрази разочарованието си от това, че „БСП губи своя облик и позиции“ и посочи като основна причина за това действията на Нинова. Станишев изрази надежда, че Конгресът на левицата, насрочен за 11 февруари, ще покаже, че „БСП е жива“. „Аз няма да бъда в позицията на наблюдател. Ще бъда в ролята на човек, който ще търси съмишленици за каузата. Увеличава се кръгът от съмишленици. Конгресът ще покаже, но много хора, които бяха зад Нинова, сега не са с нея. Това дава надежда“, подчерта Станишев. И допълни: „От Нинова не се очаква нищо ново. Дори хората от близкото ѝ обкръжение са там само заради лична властова позиция, а не заради интереса на БСП като партия“

Според Станишев политиките, които партията води, са извън времето и пространството. „В новата левица има качествени хора, но с твърде различни разбирания“, каза още бившият председател на ПЕС, цитиран от Нова телевизия.

По думите му ключовият фактор за това дали ще има правителство след изборите е ГЕРБ, които сега си връщат и доверието, и влиянието. Според Станишев основната заслуга за това имат БСП и ПП, тъй като не са използвали правилно обществената подкрепа, която са имали.

Станишев призова партиите да поемат политическа отговорност и да посочат своите приоритети, за да могат на база на програмите си да формират правителство. „Да внимават с тона, защото е трудно да прескочиш яма, която сам си изкопал“, призова социалистът./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Валери-Жаблянов
ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

  • ГЕРБ да дари партийната си субсидия, защото този казус го забърка Бойко Борисов 53%
  • Не, има и други важни спортни обекти в Пловдив за финансиране 23%
  • Да, това е важен спортен обект, който ще издигне футбола в Пловдив на по-високо ниво. 15%
  • Да, но само ако финансира равнопоставено както Ботев Пд, така и Локомотив Пловдив. 9%

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...