Левицата 14
Новини от Пловдив » България » Съдът остави в ареста Иван Белишки
България Важно Пазарджик Панагюрище Регион

Съдът остави в ареста Иван Белишки

Иван Белишки Кадър: ФБ
Иван Белишки Кадър: ФБ

Иван Белишки остава в ареста по обвинение в закана за убийство на депутата от „Възраждане“ Стоян Таслаков. Това реши Софийският районен съд, който намери достатъчно доказателства, че синът на кмета на Панагюрище е отправил закана към народния представител.

Магистратите мотивираха решението си и с високата обществена опасност на деянието, както и с опасността той да извърши ново престъпление. Според прокуратурата, няма опасност Белишки да се укрие, но в дома му са открити и боеприпаси. Без значене дали пистолетът, с който е заплашил Таслаков, е боен или газов, както и дали е зареден или не, законът предвижда до 6 години затвор, заявиха от обвинението. А фактът, че 23-годишният мъж учи право, но не спазва законите, говори за обществената му опасност, съобщи Нова телевизия.

Според защитата на Белишки, инициатор на скандала е Стоян Таслаков. Адвокатът му не прие тезата, че се касае за ескалираща агресия, защото и на 17 януари, както и на 24 януари инициатор на свадите бил пострадалият представител на „Възраждане“.

В залата присъства и бащата на Иван Белишки. Според него, случилото се е пореден опит за политически пиар на партията. Решението на съда не е окончателно и може да се обжалва пред Софийски градски съд.

От „Възраждане“ изпратиха позиция, в която посочват, че не е редно, след като и прокуратурата е повдигнала обвинения, и съдът е решил да остави в ареста многократно регистрирания за криминални деяния Иван Белишки, неговият баща да го защитава, вместо да застане на страната на закона.

„В една такава ситуация всеки един притежаващ поне малко достойнство кмет би трябвало да подаде оставката си, защото е очевидно, че когато един човек не може да управлява дори собственото си семейство, трудно би могъл да се справи с управлението на една такава голяма община, каквато е Панагюрище“, посочват от политическата формация./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Валери-Жаблянов
ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

  • ГЕРБ да дари партийната си субсидия, защото този казус го забърка Бойко Борисов 53%
  • Не, има и други важни спортни обекти в Пловдив за финансиране 23%
  • Да, това е важен спортен обект, който ще издигне футбола в Пловдив на по-високо ниво. 15%
  • Да, но само ако финансира равнопоставено както Ботев Пд, така и Локомотив Пловдив. 9%

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...