майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Асеновград » По проект подменят уличното осветление в Асеновград
Асеновград Важно Регион

По проект подменят уличното осветление в Асеновград

Проектът предвижда подмяната на 1747 броя стари натриеви осветители с нови LED такива и на 128 електрически табла за улично осветление с нови, които имат вградени компоненти за системи за управление и мониторинг. На компютърна конфигурация ще се инсталира софтуер, позволяващ обединяването на данните от контролерите, монтирани в таблата, обработка на данните, ръчно и автоматично управление, измерване на параметри на работата на системата и други.

Асеновградската община кандидатства с проектно предложение „Внедряване на мерки за енергийна ефективност в системата за външно изкуствено осветление в гр. Асеновград“ по процедура „Подкрепа за енергийно ефективни системи за улично осветление“ на Национален план за възстановяване и устойчивост. Съгласието си за кандидатстване даде Общинският съвет в града. Реализирането на този проект е от особено обществено значение.

Уличното осветление е един от най-големите консуматори на енергия в общините. Той оказва влияние на ръста на енергийното потребление през последните години. Поради това се търсят възможности за повишаване на енергийната ефективност чрез технологично обновление и модернизиране на системите за външно изкуствено осветление. Проектното предложение предвижда подмяна на съществуващите конвенционални светлинни източници и осветителни тела със светодиодни (LED) осветители. Изграждане на автоматизирани системи за контрол и управление на уличното осветление, както и за рехабилитация на съответната общинска техническа инфраструктура.

Община Асеновград кандидатства по процедура, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Тогава проектното ни предложение беше одобрено, като бе включено в списък с резервни проекти. Причината да не се осъществи, беше недостиг на финансов ресурс по самата програма. Поради това, сега община Асеновград е определена като конкретен бенефициент по Инвестиция „Подкрепа за енергийно ефективни системи за улично осветление“. Средствата са осигурени от Националния план за възстановяване и устойчивост на България.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще има ли правителство, или отиваме на нови парламентарни избори наесен?

  • Не, няма да има редовен кабинет 51%
  • Да, ГЕРБ-СДС ще успее да излъчи кабинет с участието на ПП-ДБ и ДПС 21%
  • Не ме интересува, и сега има правителство, което се справя 15%
  • Ще има редовен кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, а ГЕРБ ще го подкрепи 13%

Начална дата: 03.04.2023 @ 19:35 | Крайна дата: 03.05.2023 @ 20:32

Зареждане ... Зареждане ...