Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Бойко с извънреден брифинг: Между € 800 млн. и 1 млрд. са забогатели Асен и Кирил от оръжие за Украйна
България Важно Крими Мнения Политика

Бойко с извънреден брифинг: Между € 800 млн. и 1 млрд. са забогатели Асен и Кирил от оръжие за Украйна

Бойко Борисов призна на извънреден брифинг, че е притеснен от тема, свързана с неуменията на бившите управници от ПП. „Да не кажа некадърност. Ескалира напрежението между България и Република Северна Македония (РСМ)“, каза лидерът на ГЕРБ.

Борисов коментира на извънредния брифинг и тема с въоръжаването на Украйна и ограбването на страната от страна на Кирил Петков и Асен Василев.

Според Борисов Асен Василев и Кирил Петков са забогатели с между 800 млн. и 1 млрд. евро. заради посредничеството за оръжие с Украйна. Борисов изчисли, че от 5 млрд. в посредниците са отишли 20%.

„Браво, че сте пратили оръжието за Украйна. Лошото е, че сте лъгали. Ако не бяхте лъгали, сега „Ди Велт“ и другите западни медии щяха да кажат „Браво“ на България и българските политически отговорни партии, че са сложили от първия ден украинското знаме. Защото допуснахте посредници с Украйна“, попита той.

„Какъв факт е това, че когато ще гласуваме съдебната реформа, Христо Иванов има по-важна работа и го няма в залата. Кирил и Асен ги няма в залата“, попита лидерът на ГЕРБ.

„Аз къща в Барселона не съм имал, нямал съм и кюлчета. И чакам с нетърпение испанците да се произнесат, ако не са се произнесли вече“, допълни бившият премиер.

„Габриела, майката на Християн беше тук. Не иска да се връща в РСМ. Тя е медсестра, ще започне работа тук. Говорих с колегата Мицковски. Не можем да браним никой, който е извършил криминално престъпление. Сега има именно такова – стрелба, побой, счупена челюст. Това е средна телесна повреда“, каза той.

Борисов заяви, че ГЕРБ ще настоява виновниците да са изправени пред съда. „Всичко това подкопава усилията, които положихме РСМ да тръгне по пътя към ЕС“, каза той и констатира, че има опит РСМ да се върне под руско влияние.

„Тогава, когато е трябвало да се вкарат в конституцията за РСМ текстова, тогава нашия премиер си го спомням с Еконта, който забегна на някъде, фъркаше със самолетчета. Веднъж фръкна и слезе. Помните – месец и половина два, то не бяха обеди, вечери, делегации, работни групи. То не бяха „ма как, ние почваме вече магистрали, ж.п. линии“. Ние слушаме, гледаме. Казвах си, може пък да са по-добри“, каза Борисов.

По думите му той е имал разговора още преди с премиера на Македония, който му е споделил, че каквото поиска, Петков го прави.

„Питах го още тогава – „Какъв самолет, то ще има ли пътници“, а той ми отвърна, че Кирил е обещал да лети“, каза Борисов.

„Дека е самолето? Дека е магистралата? „От къдя накъдя“. Това гледали ли сте го по Нова телевизия. Евтината опаковка Петков проспа всичко“, отсече бившият премиер.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Валери-Жаблянов
ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

  • ГЕРБ да дари партийната си субсидия, защото този казус го забърка Бойко Борисов 53%
  • Не, има и други важни спортни обекти в Пловдив за финансиране 23%
  • Да, това е важен спортен обект, който ще издигне футбола в Пловдив на по-високо ниво. 15%
  • Да, но само ако финансира равнопоставено както Ботев Пд, така и Локомотив Пловдив. 9%

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...