Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Инциденти » Рея изчезна на Рожен, семейството ѝ я търси, дава голяма награда
Инциденти Истории Пловдив Пловдив Важно Регион Смолян

Рея изчезна на Рожен, семейството ѝ я търси, дава голяма награда

Рея е голяма красавица, на каишката й е името.

Семейство Ерменкови от Пловдив обяви 1000 лева награда за този, който върне кучето им Рея. Кучето изчезва от  Роженските поляни над Смолян на 12 декември м.г. и досега упорито го издирват в целия регион, но без успех.

„За последно е видяна на чешмата на Роженски поляни. Рея e почти на 3 години, смес от хъски, сръбско гонче и бийгъл, което е доста рядка смесица. Женска, кастрирана, чипирана и с паспорт, в града винаги се разхожда на повод. 90% от времето си, обаче прекарва в планината, където живеем и ние през повечето време, а именно на Роженски поляни. Тя е стопанката на “Къщи под звездите”, информира СмолянПрес.

Рея е социално куче и много обича хората. Посреща и изпраща всички наши гости, когато някой спре с кола около нас – за да си сипе вода, снима красивата гледка и т.н., тя отива да го провери и си играе с всеки, който ѝ обърне внимание. На това място няма как да си помислим да я вържем на синджир, ще бъде престъпление. Връзвана е единствено при провинение за час-два. Винаги е с каишка с име и номер, редовно къпана и с много хубава козина – няма как да се обърка за бездомна/изоставена“, казва стопанинът й Ивайло Ерменков.

От месец и половина семейството не спира да обхожда всичко наоколо, за да  търси Рея. „И вече сме убедени, че не е сгазена или загинала в района. Естествено не изключваме и този вариант, но нейният най-добър приятел – куче, което живее до нас, не спира да я търси и да чака Рея да слезе от всяка спряла кола, а и сме сигурни, че ако беше загинала наоколо, той щеше да ни я покаже. Затова след месец и половина обикаляне по горите, пътищата, всички близки и не чак толкова градове – Чепеларе, Лъки, Смолян, Девин и селата между тях, виждаме като най-вероятен вариант тя да е отишла да се порадва на поредната спряла кола, да са я харесали и натоварили в колата, и в момента да е някъде вързана или затворена. Познава района си перфектно и шанса да се загуби е минимален, а дори това да се случи, тя винаги ще търси хора, при които да отиде“, каза Ерменков.

Той заяви, че е говорил с много хора от населените места – ветеринари, приюти, доброволци, дори кметове на някои общини. „Около нас всички я познават – дървари, ловци, хижари – тя редовно ги навестява, където и да са в гората и всички знаят, че е изчезнала и се оглеждат за нея. Много е страхлива от градски шумове, а от гърмежи (пиратки/пушки) изпада в паника. Надяваме се да успее да избяга и да попадне на хора. Рея е много добре обучена, послушна, вечер спи на дивана пред камината и е част от семейството ни“, казва стопанинът.

Семейството ще даде 1000 лева награда на този, който или я върне или даде сигурна информация за местоположението ѝ. Ако този, който е откраднал Рея чете това, молим да я върне, откъдето я взел, апелира Ерменков.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Валери-Жаблянов
ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

  • ГЕРБ да дари партийната си субсидия, защото този казус го забърка Бойко Борисов 53%
  • Не, има и други важни спортни обекти в Пловдив за финансиране 23%
  • Да, това е важен спортен обект, който ще издигне футбола в Пловдив на по-високо ниво. 15%
  • Да, но само ако финансира равнопоставено както Ботев Пд, така и Локомотив Пловдив. 9%

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...