Левицата 14
Новини от Пловдив » Важно » Netflix прекратява споделянето на акаунти до края на март 2023 г
Важно Суматоха

Netflix прекратява споделянето на акаунти до края на март 2023 г

Миналата година компанията обяви специална такса за абонатите, които споделят своите профили, като тогава не беше уточнена конкретната дата за въвеждане на нова работна политика.

В своя финансов отчет за четвъртото тримесечие, публикуван миналата седмица, Netflix разкри, че ще предложи на потребителите платена версия на платформата за споделяне на профили. Тази услуга трябва да стане активна в края на март.

„Широко разпространеното споделяне на пароли (повече от 100 милиона домакинства) застрашава нашата дългосрочна способност да инвестираме в подобряването на Netflix.“ Въпреки че условията на услугата позволяват използването на един профил на домакинство, ние сме принудени да въведем промяна, която ще намали броя на споделянията на пароли“, се казва в писмото, изпратено до акционерите.

От компанията споделят, че през изминалия период са работили усилено за създаването на допълнителни функции, които подобряват потребителското изживяване, включително възможността абонатите да знаят във всеки един момент кое устройство има достъп до техния профил. Въведена е и възможност за прехвърляне на активния профил в нов.

Проучванията показват, че една четвърт от общия брой потребители планират да напуснат платформата след изтичане на абонамента, въпреки качеството и разнообразието от съдържание, предлагано от Netflix. Тези данни не са в съответствие с целите на компанията за увеличаване на броя на потребителите. Ето защо ръководството на компанията в края на миналата година обмисли въвеждането на намален абонамент за профили, които имат достъп до съдържание с платени реклами, съобщава „Ню Йорк пост“.

Компанията е наясно с риска, който носи новото бизнес решение. Очаква се спад в общия брой клиенти, които имат достъп до съдържанието на популярната услуга. Ръководството на Netflix обаче уверява потребителите, че въпреки непопулярните мерки, броят на абонатите ще продължи да расте с течение на времето, тъй като услугата ще продължи да излъчва премиум филмово съдържание за години напред.

В средата на ноември миналата година Netflix излезе с изявление, призоваващо потребителите да поемат допълнителен контрол върху акаунтите си. Опцията е достъпна на платформи iOS и Android, но също и през настолни браузъри. Собствениците имат способността да откриват „слепи пътници“ въз основа на IP адреса и местоположението на достъпните устройства./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Валери-Жаблянов
ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

  • ГЕРБ да дари партийната си субсидия, защото този казус го забърка Бойко Борисов 53%
  • Не, има и други важни спортни обекти в Пловдив за финансиране 23%
  • Да, това е важен спортен обект, който ще издигне футбола в Пловдив на по-високо ниво. 15%
  • Да, но само ако финансира равнопоставено както Ботев Пд, така и Локомотив Пловдив. 9%

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...