Новини от Пловдив » Важно » Референдум за лева? Той не съществува от 97-а
Важно Мнения Пловдив Пловдив Важно Портфейл

Референдум за лева? Той не съществува от 97-а

Тодор Кръстев
Тодор Кръстев

Назаем от Тодор Кръстев, бивш общински съветник, ФБ

Сега знам, че съм един наивник на средна възраст, но този референдум с претенциозното мото „Да запазим българския лев“, само на правене на елементарна политика ми прилича.

Или организаторите прекалено много подценяват българите, или са неграмотни. Няма как да е иначе, след като българския лев на практика не съществува от ’97 година, когато бе въведен валутен борд. На кого не е ясно, че оттогава, този наш, мил и роден лев, е просто хартия. И в тази връзка какво ще пазим с този референдум, че нещо не ми е ясно.

Организаторите вместо да се занимават с първичен популизъм, ако наистина искат България да има самостоятелна и конвенционална валута, да организират референдум за излизане от валутния борд. Там никой насила не ни държи, ние се натискахме, за да се спасим. И гадно е, ама честно, много гадно е, така да се лъжат хората, с наглед високопарни каузи. Щели да пазят лева. Глупости! Пазят себе си и местата си в Парламента, а и политическия си проект, който ги храни, наречен „Възраждане“. Левът, който реално вече го няма, им е последна грижа.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...