Новини от Пловдив » България » Совалка на служебни министри при президента
България Важно Политика

Совалка на служебни министри при президента

Дни преди президентът Румен Радев да назначи петия си служебен кабинет, някои от действащите министри днес влязоха в сградата на “Дондуков” 2, съобщава bTV. През целия следобед на кратки интервали при президента пристигаха министри от кабинета на Гълъб Донев. Никой от тях не потвърди дали е получил покана за още един мандат. Очакванията са така или иначе да има козметични промени в бъдещото служебно правителство.

По непотвърдена информация е възможно Велислав Минеков да не е отново служебен културен министър, а мястото му да се заеме от неговия заместник Пламен Славов. Единствено сигурно за момента е, че следващият премиер отново ще е Гълъб Донев. съставът на новия служебен кабинет ще стане ясен след като президентът разпусне с указ 48-ия парламент.

Четирима от сега действащи служебни министри бяха на “Дондуков” 2 днес. Никой от тях не каза дали е получил покана да остане и в следващия служебен кабинет. “Нямам информация засега, това е решение, което се взима от президента. Ако се окаже, че съм аз, би било добре, а ако се окаже че не съм аз, също не е трагедия”, каза служебният министър на външните работи Николай Милков.

Разговор за утрешното откриване на строителството на газовата връзка България-Сърбия и срещата на Румен Радев със сръбския му колега Александър Вучич, е провел служебният енергиен министър. Росен Христов подчерта, че не е обсъждано дали той ще остане на поста. “Имаме доста текущи други задачи отколкото назначението, президентът ще реши. Има работа за много мандати, в енергетиката никога не свършва, президентът ще си реши с кого да продължава. Поел съм ангажимент, ако се наложи да остана и за следващия служебен кабинет, това вече е в приоритета на президента“, коментира Христов.

В президентството бяха също служебният спортен министър Весела Лечева и колегата й Илин Димитров. Служебният министър на правосъдието Крум Зарков казва, че съдебната реформа продължава да е приоритет. “Аз съм убеден, че който и да стъпи на поста, който заемам сега, това ще бъде по силата на обстоятелствата”, каза той.

Пестелив на думи беше и регионалният министър. “Това президентът ще го каже, ще го разберете съвсем скоро”, каза служебният министър Иван Шишков.

Министърът на културата Велислав Минеков, каза, че е разколебан за още един мандат.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...