Левицата 14
Новини от Пловдив » Ботев » „Колежа или смърт“ – протестът на бултрасите тръгна към общината (ВИДЕО)
БГ Футбол Ботев Важно Градът Пловдив Спорт

„Колежа или смърт“ – протестът на бултрасите тръгна към общината (ВИДЕО)

Председателят на Сдружение ПФК Ботев – Борис Гиздаков заяви минути преди началото на протеста за „Колежа“, че „жълто-черната“ общност иска с отпуснатите пари да бъде завършена козирката, както и да се пуснат четирите сектора на стадиона. „Протестът днес не е за пари. Искаме с отпуснатите 12 милиона лева да се завърши козирката с покрив и да се пуснат четирите сектора. Изобщо не искаме да говоирим за пари. Не искаме да политизираме протеста. Той няма нищо общо с никакви избори. Искаме „Колежа“ да бъде завършен с отпуснатите пари до ниво мачове в „А“ група с 4 сектора и покрита козирка“, заяви Гиздаков.

Протестът започна, както бе предварително обявено от площад „Съединение“, където бултрасите разгънаха транспарант изписан с „Колежа или смърт“.  Феновете заявяват като основни искания изпълнението на целия покрив върху четирите сектора с отпуснатите 12 милиона лева кредит и въвеждане в експлоатация на целия стадион с четирите сектора на първи етап от строителството.

„Днешният протест не трябва да се политизира. Искаме от Общината заема, който теглиха да отиде изцяло за завършването на козирката. Днешният протест не иска допълнителни публични средства. Протестът е следствие от отлагане на много неща. Няма политика и пари, искаме качествено и бързо завършване на стадиона и Ботев да се завърне у дома“, заяви още председателят на Сдружение Ботев Борис Гиздаков.

Бойчо Попов от сдружението пък поведе шествието по булевардите „Шести септември“ и „Цар Борис III Обединител“, а последната спирка ще е на площад „Стефан Стамболов“ пред Община Пловдив. Към протестиращите се присъединяват и много граждани. Бултрасите разпънаха и плакати, на които пише „100% Колежа“ и „99% Зико гърмиш“!

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Валери-Жаблянов
ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

  • ГЕРБ да дари партийната си субсидия, защото този казус го забърка Бойко Борисов 53%
  • Не, има и други важни спортни обекти в Пловдив за финансиране 23%
  • Да, това е важен спортен обект, който ще издигне футбола в Пловдив на по-високо ниво. 15%
  • Да, но само ако финансира равнопоставено както Ботев Пд, така и Локомотив Пловдив. 9%

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...