Левицата 14
Новини от Пловдив » Градът » Наградиха най-добрите пожарникари в Пловдив СНИМКИ
Градът Кадър на деня Общество Пловдив

Наградиха най-добрите пожарникари в Пловдив СНИМКИ

Четирима пожарникари и кметът на Карлово бяха отличени в областния етап на конкурса „Пожарникар на годината“ в Пловдив, а колективна награда за спасителните дейности при карловските наводения получи сектор „Специализирани оперативни действия“.

Тържествената церемония по награждаването на отличените в областния етап от Националния конкурс „Пожарникар на годината” – Пловдив 2022, се проведе в Дома на културата. Конкуренцията сред номинираните бе изключително трудна и оспорвана, тъй като работата на огнеборците изисква работа в екип и никак не е лесно да бъдат избрани най- достойните след всички, за които професита е призвание и раздават себе си на всяко дежурство.

Класирането се прави от комисия, след обсъждане на конкретни мотивирани предложения и оценки за работата на служителите от всички районни служби на областната дирекция и има за цел да утвърди постиженията на професията в осигуряването на пожарната безопасност, спасяването и защитата при бедствия.

Отличията са за служители, работещи в четири раздела.

Първият, в който се излъчва комплексен победител, е за държавни служители, работещи по различните направления на дейност. Вторият, според категорията на служителите, е за работещите в направление “Пожарогасителна и спасителна дейност”, третият – за служители от направление “Контролна дейност”, а четвъртият обхваща направление „Превенция”.

За проявения героизъм и спасяването на хора по време на бушуващи пожари жилищни сгради инспектор Тодор Тошев от Първа противопожарна служба получи статуетка в категория „Пожаргосителна дейност“. Колегата му Борис Канаргохов бе отличен в друга категория – за превантивна дейност. За работата с детски и учебни заведения, младежките противопожарни отряди и издигане престижа на професията награда в категорията „Контролна дейност“ получи инспектор Кузман Дерменджиев от Трета от Трета районна служба.

За овладяването на последствията от наводенията в карловските села отличие като комплексен победител получи гл. инспектор Тоню Чалъмов от местната пожарна служба. За координацията на действията по време на голямо бедствие с почетен плакет в категория „Партньори“ бе отличен и кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов. Колективна награда за овладяването на наводението в село Богдан получиха и служителите от сектор „Специализирани оперативни действия“./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Валери-Жаблянов
ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

  • ГЕРБ да дари партийната си субсидия, защото този казус го забърка Бойко Борисов 53%
  • Не, има и други важни спортни обекти в Пловдив за финансиране 23%
  • Да, това е важен спортен обект, който ще издигне футбола в Пловдив на по-високо ниво. 15%
  • Да, но само ако финансира равнопоставено както Ботев Пд, така и Локомотив Пловдив. 9%

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...