Левицата 14
Новини от Пловдив » Градът » Софийски консорциум ще строи хеликоптерната площадка на УМБАЛ „Св. Георги“
Градът Здраве Пловдив Пловдив Важно Посоки

Софийски консорциум ще строи хеликоптерната площадка на УМБАЛ „Св. Георги“

Най-голямата болница у нас УМБАЛ „Свети Георги“ избра изпълнител за изграждането на покрит многоетажен паркинг и хеликоптерна площадка с коридор към „Спешно отделение“. Консорциум от две софийски фирми – КЛ БИЛД ЕООД и ИНТЕРПОЛИС ЕООД са спечелили след даденото от тях ценово предложение на стойност 14 934 млн. лв.

Проектът на съоръжението е с разгърната застроена площ на проектната разработка от 20 402 м2. от болницата пуснаха прогнозна стойност на обществената поръчка за 17 427 502,99 лв. без ДДС, в която по закон са включени 10% за евентуално възникнали непредвидими СМР в хода на изпълнението на поръчката. Съгласно техническите показатели се предвижда паркингът да бъде с 603 паркоместа, от които 61 броя да бъдат предназначени за хора с увреждания.

На второ място е класирана фирма „Запрянови „- 03 ООД. А третият участник „Арх ситистрой“ е отпаднал защото ценовото предложение не отговаря на заложените параметри.

Припомняме, че през септември миналата година Министерски съвет прие Постановление за одобряване на допълнителни разходи в размер на 55 000 000 лв. по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2022 г. за държавни лечебни заведения за болнична помощ – търговски дружества, за капиталови разходи.

25 000 000 лв. ще бъдат разпределени за строителство на лечебно-диагностичен блок за болнични структури по педиатрични и онкологични специалности в поземлен имот, собственост на УМБАЛ „Св. Георги“ ЕАД, за нуждите на Южна България.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Валери-Жаблянов
ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

  • ГЕРБ да дари партийната си субсидия, защото този казус го забърка Бойко Борисов 53%
  • Не, има и други важни спортни обекти в Пловдив за финансиране 23%
  • Да, това е важен спортен обект, който ще издигне футбола в Пловдив на по-високо ниво. 15%
  • Да, но само ако финансира равнопоставено както Ботев Пд, така и Локомотив Пловдив. 9%

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...