Левицата 14
Новини от Пловдив » България » Мицкоски: Българските политици връщат в Средновековието отношенията с Македония
Балкани България Важно РСМ Свят

Мицкоски: Българските политици връщат в Средновековието отношенията с Македония

Християн Мицкоски Снимка: Уикипедия

Българските политици трябва да дадат отговор на въпроса как могат да се подобрят отношенията между България и Република Северна Македония, защото те ни връщат в Средновековието, каза председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, предаде БТА.

„За да печелят дребни политически точки, българските политици правят това, което не трябва да правят и вместо да бъдат политици от ХХI век, се превръщат в циркови артисти, заяви Мицкоски.

„Всички трябва да се уважаваме, ако искаме да изградим добри отношения. Отричайки македонския език, култура, не можете да ги уважавате. Е, ако са решили да празнуват македонския Гоце Делчев, не виждам защо ще има проблем. Ние сме мирен народ, уважаваме всеки, който идва с добра мисъл и очакваме да ни уважават“, допълни председателят на ВМРО-ДПМНЕ, след като положи цветя на гроба на Гоце Делчев.

Той заяви, че не вижда проблем българи да идват в Скопие, „ако искат да честват македонеца Гоце Делчев“. „Можете да избирате приятелите си, не можете да избирате съседите си“, каза още Мицкоски.

Преди това председателят на опозиционната партия коментира и начина, по който е организирано отбелязването на 151- годишнината от рождението на Гоце Делчев, като заяви, че така само се отдалечават „българският и македонският“ народ, отправяйки упреци към правителството в страната.

„Това, което ме разочарова и което създава особено чувство на гняв, е, че 68 месеца след като това правителство беше избрано с обещание за подобряване на живота, с обещание да реши всички отворени проблеми, особено със съседите, можете да видите днес, че в столицата на нашата Македония има мерки за сигурност от най-високо ниво, дори летят хеликоптери, или мога да заключа, че те не само не ги решиха, но ги задълбочиха“, каза Мицкоски.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Валери-Жаблянов
ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

  • ГЕРБ да дари партийната си субсидия, защото този казус го забърка Бойко Борисов 53%
  • Не, има и други важни спортни обекти в Пловдив за финансиране 23%
  • Да, това е важен спортен обект, който ще издигне футбола в Пловдив на по-високо ниво. 15%
  • Да, но само ако финансира равнопоставено както Ботев Пд, така и Локомотив Пловдив. 9%

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...