Левицата 14
Новини от Пловдив » Градът » Изграждат физкултурен салон в двора на ОУ „Екзарх Антим I“
Градът Образование Пловдив

Изграждат физкултурен салон в двора на ОУ „Екзарх Антим I“

ОУ „Екзарх Антим I“

ПловдивПрес

Физкултурен салон в двора на ОУ „Екзарх Антим I“ ще бъде проектиран и изграден, ако Общинският съвет гласува проектното предложение на Община Пловдив по годишната програма за поддържане, ремонт, реконструкция, цялостно обновяване или създаване на нови спортни обекти и съоръжения, финансирани чрез МОН и Министерството на младежта и спорта. Предложението е на зам.-кмета Стефан Стоянов и ще се обсъжда на сесията на 9 февруари.

Съгласно изискванията на програмата всяка общинска администрация може да депозира по едно предложение, в което да включи едно общинско училище. Имайки предвид зададените критерии за допустимост на модул 1, а именно липсата на физкултурен салон и наличието на минимум 250 ученици в редовна форма на обучение, ОУ „Екзарх Антим I“ отговаря на критериите. В училището се обучават 516 ученици. До момента няма изградена спортна база – закрит салон, за да се провеждат нормално часовете по физическо възпитание.

ОУ „„Екзарх Антим I“ не разполага с инвестиционен проект и актуални съпътстващи го документи, които да отговарят на заложените размери за закрита спортна площадка по програмата. Общината предвижда изработването и съгласуването на технически проект, издаване на разрешение за строеж, обявяването му и строително-монтажни дейности, изготвяне на технически паспорт и енергиен сертификат, доставка и монтаж на спортно оборудване.

Пространствените ограничения на терена позволяват проектиране и изграждане на малък физкултурен салон, за който програмата отпуска 1,1 млн. лева. Необходимото съфинансиране от страна на общината за реализиране на проекта е 707 964 лева, става ясно още от предложението на Стефан Стоянов./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Валери-Жаблянов
ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

  • ГЕРБ да дари партийната си субсидия, защото този казус го забърка Бойко Борисов 53%
  • Не, има и други важни спортни обекти в Пловдив за финансиране 23%
  • Да, това е важен спортен обект, който ще издигне футбола в Пловдив на по-високо ниво. 15%
  • Да, но само ако финансира равнопоставено както Ботев Пд, така и Локомотив Пловдив. 9%

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...