Левицата 14
Новини от Пловдив » Асеновград » 11-годишната Михаела от Асеновград е прочела 209 книги, грабна приза „Читател на годината“ СНИМКИ
Асеновград Важно Добрите примери Регион Случка на деня

11-годишната Михаела от Асеновград е прочела 209 книги, грабна приза „Читател на годината“ СНИМКИ

Призът „Читател на годината“ на Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ в Асеновград спечели 11-годишната Михаела Илиева. Младата госпожица е прочела 209 книги. Тя е ученичка в V клас на ОУ „Христо Ботев“ – Асеновград.

Победителката сподели, че библиотеката й харесва и, че книгите са прозорец към света. Михаела каза, че четенето й обогатява езиковия речник и подпомага за подобряване начинът й на изразяване. Любимата книга на момичето е от поредицата „Ема“.

На II място се класира Йорданка Михайлова. Тя е ученичка в V клас на ОУ „Христо Ботев“ – Асеновград. Третата позиция зае Елица Кемилова от VI клас на същото учебно заведение.Бронзовата медалистка от днес е била първенец в четенето на книги за 2020 г.

Марияна Парталова бе удостоена с приз „Най-възрастен читател на годината“. Жената е на 57 г. и е от Бургас. По образование е учител. В свободното си време посещава Асеновград и се отдава на четенето на книги от асеновградската библиотека.

Връчена бе и награда за „Най-любознателен читател“. Призът е предназначен за деца, които все още не са ученици, но заедно със своите родители често посещават Градската библиотека. Наградата получи Мария Мирчева. След приключване на награждаването, всички присъстващи разгледаха залата, посветена на художника Коста Форев./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Валери-Жаблянов
ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

  • ГЕРБ да дари партийната си субсидия, защото този казус го забърка Бойко Борисов 53%
  • Не, има и други важни спортни обекти в Пловдив за финансиране 23%
  • Да, това е важен спортен обект, който ще издигне футбола в Пловдив на по-високо ниво. 15%
  • Да, но само ако финансира равнопоставено както Ботев Пд, така и Локомотив Пловдив. 9%

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...