Новини от Пловдив » Градът » Удължават концесията на Яшар Асан за пазара в Столипиново
Градът Община Пловдив Пловдив Важно

Удължават концесията на Яшар Асан за пазара в Столипиново

Заместник-кметът Величко Родопски от името на кмета Здравко Димитров е внесъл предложение до общинските съветници за увеличаване на концесията на Кооперативен пазар „Столипиново“. Мотивите са постъпилото писмо от концесионера „Пловдивски пазар – Столипиново“ ООД.

Концесията върху тържището е дадена с решение на Общинския съвет и договор сключен на 24.10.2003 година за срок от 20 години.

Според предложението концесионерът е бил изряден, спазвал е договора и условията на концесията, няма неизплатени концесионни такси и е осъществил напълно задължителната инвестиционна програма в размер на 78 000 лева. Писмото с искане за удължаване на срока с още 6 години и 8 месеца е депозирано в общината през ноември миналата година. Концесионерът изразява готовност, ако срокът му бъде удължен, да извърши ремонтни дейности на износени покривни части в обекта и да подобри условията за търговия вътре.

Законовата регулация позволява с концесионера да бъде сключено допълнително споразумение за удължаване на срока до 80 месеца. Съсобственик и управител на „Пловдивски пазар – Столипиново“ ООД е бившият общински съветник от ДПС и изявен общностен лидер Яшар Асан. На парламентарните избори през 2014 година той бе осми в листата на движението, а на местните избори през 2015 година се яви като кандидат за кмет на Пловдив от политическа партия „Солидарност“.

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...