Новини от Пловдив » България » Без обвинения срещу погромаджиите на македонския клуб в Благоевград
България Важно

Без обвинения срещу погромаджиите на македонския клуб в Благоевград

Обвинения няма да бъдат повдигани срещу четиримата, строшили едно от стъклата на частния македонски клуб в Благоевградпрез нощта на 4 срещу 5 февруари, предава БНР.

Двамата местни мъже, които са общински служители, и техните съпруги бяха освободени след 24-часов престой в ареста.

Четиримата граждани на Благоевград бяха задържани от полицията, която ги идентифицира като извършители на вандалския акт, след преглеждане на записите от камерите за видеонаблюдение.

Те са направили пълни самопризнания и са обяснили поведението си с афекта от отношението на граничните власти в РСМ към стотиците български граждани, тръгнали към Скопие, за да се поклонят пред тленните останки на Гоце Делчев.

От прокуратурата в Благоевград заявиха, че няма да им бъде повдигнато обвинение.

Те обаче са били задължени да възстановят щетите на собственика на помещението, наето от представителите на частния македонски културен клуб.

Средствата за това бяха събрани само за няколко часа чрез дарения от десетки благоевградчани.

Кметът на общината Илко Стоянов заяви, че засега двамата мъже, които са служители в отдел „Озеленяване“, остават на работа и уточни, че ще им наложи дисциплинарни наказания, когато официалните власти в РСМ предприемат същите мерки спрямо служителите си на границата, които без мотиви отнеха правото на десетки български граждани да влязат в югозападната ни съседка на 4 февруари.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...