Новини от Пловдив » Градът » Граждански арест в Пловдив: Спортисти хванаха рецидивист за минути, след като обра ученик
Градът Пловдив

Граждански арест в Пловдив: Спортисти хванаха рецидивист за минути, след като обра ученик

Треньорът и съотборниците на нападнатото момче, кадър: bTV

„15-годишно момче беше нападнато с нож и ограбено от 32-годишен мъж в Пловдив. Последва граждански арест. Само минути след случилото нападателят е открит и задържан от треньора и съотборниците на нападнатото момче. Той е бил повален на земята, докато не пристигнала полиция, съобщи bTV.

„Бях на спирката и слушах музика. Мъжът дойде и каза, че ако не му дам пари, ще извади ножа си. Дадох му 80 лева, които имах в себе си. След това набрах по телефона треньора си, разказа пред bTV Петър Тантиков.

„След като той ми се обади, веднага аз и трима негови съотборници тръгнахме към мястото, на което е извършен обирът. Петър беше много притеснен, гласът му трепереше. Качихме го в колата и бързо разпитахме какво се е случило, коментира Димитър Желязков, треньорът по бойни изкуства на 15-годишното момче.

Петър Тантиков

„Обясни ни, описа ни престъпника. Дадох му пари, за да може да се прибере, и му казах да ми се обади отново, когато си е вкъщи. Тръгнахме по автобусната линия, в която се е качил мъжът. С голяма доза късмет видяхме описания човек на булеварда. Слязохме веднага от колата и го заградихме, докато си купуваше закуска. Преценихме, че това място не е добре, защото има и други хора. Изчакахме го да тръгне от там. Той пресече булеварда. Хванах го за якето, съборих го на земята, а момчетата веднага му хванаха ръцете и краката, за да не може да мърда, разказа Димитър Желязков.

„Попитахме го защо е ограбил момчето и къде са парите. Отговори ни, че са в него и ще ни ги върне. Пуснахме му едната ръка и той извади 80-те лева. Пусна ги на земята, аз ги прибрах и се обадих на 112. Докато пристигнат органите на реда, мъжът се опита да избяга, но отново го свалихме на земята. Заградихме го, с нас имаше и свидетели. Полицаите дойдоха и го задържаха, допълни още треньорът.

„През цялото време бяхме наясно, че мъжът има оръжие, страхувахме се, но бяхме много ядосани. Апелирам хората да сигнализират на 112, когато виждат нарушения, каза Димитър Желязков.

„На метри от мястото, на което извършихме гражданския арест, намерихме малко дървено кръстче, допълни един от съотборниците на Петър.

След получаването на сигнала веднага е изпратен автопатрул. Пристигнал е за две минути и извършителят е задържан. Той е с множество криминални прояви, осъждан е многократно за извършени престъпления. Предстои да се изготви документацията и да се стигне до осъдителна присъда. В момента задържаният е в следствения арест, коментира главен инспектор Делко Станчев, началник на сектор „Криминална полиция“.Със сигурност ще остане в затвора, тъй като деянието, което е извършил, е тежко спрямо закона, посочи още той./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...