Новини от Пловдив » Важно » Министър Демерджиев коментира убийството на Иван Владимиров и похвали пловдивските полицаи
Важно Градът Пловдив

Министър Демерджиев коментира убийството на Иван Владимиров и похвали пловдивските полицаи

Иван Демерджиев

ПловдивПрес

Установени са всички факти и обстоятелства относно убийството на  Иван Владимиров в София. Ако се установи, че служители на МВР са манипулирали сигнали срещу бившия полицай Румен Тонев, който застреля психолога, ще има наказани. Това е  престъпление. В това каза в Пловдив вътрешният министър Иван Демерджиев, който дойде да присъства на отчет на пловдивската полиция за работата през 2022 година.

„Имало е множество жалби и сигнали, има образувана проверка в Пето районно управление на Столичната дирекция. Тези сигнали не са за заплахи с насилие или саморазправа. Трябвало е да дадат индикация на полицейските служители, че може да ескалира конфликта, но в тях няма ясно оплакване от физическа саморазправа, още по-малко заплаха или закана с убийство, коментира министърът.

Иван Демерджиев посочи, че убиецът е бил служител в системата преди повече от 20 години. „Въпросът е  дали е трябвало да му бъде отнето оръжието. Ще има мерки и действия спрямо хората, ако се установи нещо подобно“, закани се вътрешният министър.

Той каза още, че дирекциите и районите управления отдавна са инструктирани към подобни сигнали за междусъседски скандали да се обръща особено внимание. „Не може да се очаква, че за 6 месеца в МВР можем да решим всички проблеми, натрупвани десетки години назад във времето. Дали сме указания още в началото на мандата. Сега главният секретар обръща внимание на всеки ръководител, че лично ще носи отговорност, ако подобни случаи не бъдат проверени и третирани. Всеки, който не е изпълнил тези указания, ще носи отговорност“, коментира още министърът.

„ЕК възнамерява да направи полотен проект на българо-турската граница. Дебатът за оградата и нейното финансиране продължава. За пръв път ФРОНТЕКС ясно заяви, че оградните съоръжения помагат от професионална гледна точка. Надяваме се да бъде убедена ЕК, че трябва да се прилагат оградни съоръжения, каквито има на границата на редица държави успешно,  и трябва да се финансира тяхното изграждане, защото не може да се  поеме от държавите, охраняващи външните граници самостоятелно“, коментира Иван Демерджиев.

Той похвали работата на пловдивската дирекция на полицията. „Работата на Областната дирекция на МВР Пловдив е една от най-добрите в страната. Искам да отлича една инициатива на пловдивската дирекция на МВР – полицаи от сектор „Пътна полиция“ да патрубилат с такива от „Охранителна полиция“ в районните управления. По този начин се увеличават партулите, защото присъствието на полицая на улицата, създава усещане за сигурност и спокойствие. Тази инициатива приветствам. Бих подтикнал и другите дирекции да помислят за повече инициативи, които да доведет до повече полицаи на терен. Отпуснахме още 37 щата на ОД на МВР Пловдив и беше увеличено до 22 часа работното време на кварталните полицаи“, изброи вътрешнията министър.

Демерджиев  поздрави и пловдивските доброволци, които оказват помощ на Турция след опустошителното земетресение. „Включват се хора от цялата страна. Оценява се активността на България и мащалба, с който помага на турция. Предстои изпращане на палатки, столове, маси, необходими за хуманитарна помощ в такъв тип криза. Те ще бъдат изпращане чрез двата Спартан-а и чрез други транспортни дружества. Нашите спасители ще останат дотогава, докато могат да изваждат живи хора. Целта е да помогнат на колкото се може повече хора“, обясни вътрешният министър./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...