Денят на влюбените трябва да започне с букет цветя. Те обаче са посъкпнали чувствително спрямо миналата година. Това е така, защото всички култури са отопляеми и изискват енергия.

Цените са нагоре и по заведенията. Въпреки инфлацията обаче, резервациите вървят много добре и ресторантите на 14 февруари ще са пълни. Бюджетът, с който трябва да разполагате зависи от избраното място. „В цените, със сигурност, при сладкарските изделия има голяма промяна, заради поскъпването на суровините – сметаната, маслото – всичко се е вдигнало. Най-поръчвано при нас е комплект от две сърца, те са на цената на 20 лева. Съответно следващото тематично предложение е за 40 лева и вече – най-голямото сърце е 65 лева“, обяснява майстор-сладкар.

„При нас, за да седне една двойка да вечеря, може би трябва да си приготви бюджет между 100 и 120 лева. В това може да се подбере и една хубава бутилка вино, храна прясно сготвена от нас и пресни десерти“, разказва управител на софийски ресторант.

Десертите се оказват най-търсени. Равносметката е, че този Свети Валентин ще ви струва близо 140 лв., ако сте решили да се поглезите с вечеря и изискан десерт.

Нашумелият покрай Нова година с баснословните нощувки от 11 000 лева велинградски спа хотел, сега предлага Валентински пакет, но на изключително скромните цени между 670 и 1440 лева за две вечери.