майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » България » България » Политика » Избори 2023 » Коалиция „Левицата“ ще участва на извънредните парламентарни избори
България Важно Избори 2023 Политика

Коалиция „Левицата“ ще участва на извънредните парламентарни избори

Коалиция „Левицата“ ще участва в извънредните парламентарни избори. В представянето на новата формация се включиха лидерът на „Изправи се БГ“ Мая Манолова, Румен Петков – председател на политическа партия АБВ, д-р Цветеслава Гълъбова, председателят на „Движение 21“ Татяна Дончева, както и Валери Жаблянов и Костадин Паскалев.

„България има нужда от силна, обединена и истинска левица, която да отстои мира и да защити истински работещите хора, уязвимите, младите, пенсионери, малкия и средния бизнес, да пребори бедността и неравенствата. След вчера БСП ускори движението си към поредната изборна катастрофа. Партията е хипнотизирана от демагогията на лидера й“, каза в националния пресклуб на БТА Мая Манолова.

Десницата се обединява, полюсът на войната ще участва с общи листи на следващите парламентарни избори. Много възможна е коалиция на десни партии – ГЕРБ, „Продължаваме Промяната“, „Демократична България“, които нямат особени скрупули да ни въвлекат във война., Другата възможност е хартиената коалиция – ГЕРБ, ДПС и БСП. През нея статуквото и мафията се готвят да си върнат контрола върху държава, посочи още Манолова. Според нея призивите за импийчмънт на президента не са блъф. Това е опит за отстраняване на последната стабилна институция. На този фон обединената левица е животоспасяваща необходимост за България, каза още Манолова.
Приоритети в работата ще са доходите, цените, противодействие на монополите и корупцията. Минималната заплата трябва да бъде увеличена незабавно. Тя трябва да гони издръжката на живот. Не трябва да има българин под прага на бедност, каза Манолова и се обяви за пет на сто надценка за седем основни продукта от малката потребителска кошница, сред които хляб, мляко брашно, месо и яйца. Тя поиска отново да има комисия по ревизия, която да се заеме с кражбите в местната власт.

Татяна Дончева изброи, по думите й, няколко остри потребности – от една страна, тежката фрагментация на политическото пространство не дава възможност за нормално управление и нормална работа на институциите. Пълноценното политическо представителство на левите хора също е приоритет. За целта е нужен управленски капацитет, каза Дончева.

Политиката не е място за хора, които сега започват да се учат. Съдебната реформа е нужна на българите, а не на Венецианската комисия и съда в Люксембург, нито на Плана за възстановяване, посочи Дончева и допълни, че са нужни промени в Конституцията.

Според Румен Петков за пръв път от доста време левият избирател има шанс да направи своя избор и да бъде представен институционално. Убедителната защита на българския интерес е много важна. За десет години се превърнахме в енергийно зависима страна, каза той.

Костадин Паскалев заяви, че все още му е трудно да опише това, което се е случило на форума на БСП, но по думите му това е най-позорният епизод в историята на партията.

БСП престана да се занимава със съществени въпроси, занимава се със себе си и от тази ситуация се излиза със смяна на цялото ръководство, каза Паскалев. Той посочи, че напуска националния съвет на партията, но не напуска БСП.

Ако получим шанс, ще направим всичко, което е нужно, за да се промени здравеопазването у нас, каза Цветослава Гълъбова.

Валери Жаблянов посочи, че БСП не е в състояние да „вдигне знамето на левицата“. Свободата и социалният идеал са неразделими понятия, каза той и допълни, че вчера е имало срамни сцени на форума на БСП.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...