майонеза Kраси
Новини от Пловдив » България » Хората с ТЕЛК месеци са без пенсии за инвалидност, купуват лекарства с бързи кредити
България Важно

Хората с ТЕЛК месеци са без пенсии за инвалидност, купуват лекарства с бързи кредити

Изплащането с удължен срок на пенсии за инвалидност по списъците на Министерството на здравеопазването ще се извърши през първата половина на март – това информират от Националния осигурителен институт.

„Този хаос не е прекратявал, защото той си продължава от преди приемането на новата медицинска експертиза и преди приемането на Закона за хората с увреждания. Нищо не се промени, батакът стана малко по-сложен и по-голям, защото нито екипите на ТЕЛК са готови да работят по старата наредба, нито НОИ има някакво разпореждане, установен начин, по който да възстанови старите плащания и нереализираните плащания на хората с увреждания“, заяви един от организаторите на протестите за Наредбата за ТЕЛК – Павлина Григорова, в студиото на „България сутрин“.

По думите ѝ пред Bulgaria ON AIR тези хора не могат да бъдат компенсирани, а месеци наред са били без доход, когато са имали нужда от лекарства и се е наложило да посегнат към бързи кредити, за да оцелеят. Григорова е категорична, че решението на НОИ в началото на март да бъдат изплатени забавянията, е късен период.

„Липсата на нормативна база, която да даде строги правила, по които да се работи – това е проблемът. Всяка една комисия на ТЕЛК, всяко едно РЗИ, всички са с някакви волни програми и собствени правила. Предполагам, че ще има нови протести, ако не се доведат нещата до финал“, посочи Григорова./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...