Новини от Пловдив » България » 247 хил. са събраните подписи за запазване на лева, обявиха от „Възраждане“
България Важно

247 хил. са събраните подписи за запазване на лева, обявиха от „Възраждане“

Костадин Костадинов

247 хил. са вече събраните подписи за организирането на национален референдум за отлагане на приемането на еврото до 2047 г. Само за миналата седмица в подписката са се включили допълнителни 46 000 граждани. Това обявиха на пресконференция в БТА членовете на инициативния комитет и председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

„Това са подписи, събрани само и единствено от членове и симпатизанти на „Възраждане“ в страната, като към момента не се броят тези, които се събират от организации-съмишленици, доброволци, както и в чужбина. Те ще бъдат калкулирани към общия брой от средата на март, когато, се очаква и известно охлаждане на интереса към подписката поради факта, че много хора, които не подкрепят еврото, вече са се включили“, коментира Костадинов.

„Реалният брой към момента доближава 300 000, с тези темпове очакваме след 7 седмици, когато изтича законоустановеният срок от 12 седмици, да имаме около 600 000 подписа“, представи заяви лидерът на „Възраждане“.

Изключително стройна организация по места била създадена от местните партийни структури, които имат седмични цели, които в някои случаи били преизпълнявани с 20-30%. Стриктно се спазвали и всички законови норми за защита на личните данни, посочи на свой ред Деян Николов, говорител на инициативния комитет.

От инициативния комитет ще поискат и среща със служебния министър-председател Гълъб Донев с искане България да не бърза с изготвяне на конвергентен доклад, което е едно от условията преди влизането в Еврозоната. Освен това – искали и информация от среща в Брюксел, на която страната ни е представила данни за това как изпълнява т.нар. Маастрихтски критерии – като например размер на дефицита, инфлацията и др., които също са основни критерии за приемането на еврото.

Костадинов обаче се оплака от донос, по който Комисията за защита на личните данни образувала проверка как се съхраняват подписите, както и изискала други подписи, които според сигнала „Възраждане“ събирали през 2019 година. Такава подписка, категоричен е той, партията не е организирала.

„Това влудява хората, които смятат, че нямаме право на избор, че така не може, че няма да стане. Всички тези мантри, които ни повтарят до втръсване с последните 30 години. Този донос, който е пуснат, те са поредица от доноси, показва само едно нещо – излъчва страх“, коментира Костадинов.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...