майонеза Kраси
Новини от Пловдив » България » България » Легендата Георги Стайков изкрещя в ефир: Ще съдя държавата за милиони! Спряха ми инвалидната пенсия
България Важно Здраве Мнения

Легендата Георги Стайков изкрещя в ефир: Ще съдя държавата за милиони! Спряха ми инвалидната пенсия

Георги Стайков Кадър: Nova

Хора с увреждания все още не са получавали пенсиите си за инвалидност, след като в края на януари бяха приети промени в закона, уреждащ техните права. Сред тях е и легендарният български актьор Георги Стайков, който през 1988 г. изрече култовата реплика на Ростисслав „Страхливо започваме живота си, Иване“ в култовата лента „Вчера“.

„Имам ТЕЛК решение от 20 януари 2020 г., което продължава три години. Все едно, че през тези три години ще ми поникнат нови крака. Имам и ново решение от 6 февруари 2023 г. Би трябвало да съм си получил парите, но не съм. И питам защо“, каза Стайков.

Стайков е категоричен, че ако не получи полагаемите му се пари по ТЕЛК, ще съди България, защото твърди, че няма друг избор. „Ако до 7 март 2023 г. аз не получа тези пари, Бог да прости тази държава. Ще има да ми плаща с лихви, защото ще я осъдя за милиони евро“, изкрещя от гняв актьорът от ефира на NOVA.

Заради това, че не взима инвалидната си пенсия, той разчита на познати и приятели. „Второто решение гласи, че вече имам нужда и от чужда помощ. Ако разчитам само на 604 лв., не се живее, умира се прав. Не съм обаче само аз в това състояние“, коментира Стайков.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

Покажи резултатите

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...