Новини от Пловдив » Градът » Наградиха 10-те най-добри състезатели в Спортното, кметът връчи отличие на Ива Пранджева
Градът Образование Пловдив Случка на деня

Наградиха 10-те най-добри състезатели в Спортното, кметът връчи отличие на Ива Пранджева

Кметът Здравко Димитров връчи отличието "Треньор на годината" на Ива Пранджева, снимки: ПловдивПрес

Галина ГЕОРГИЕВА

Десетте най-добри състезатели за 2022 г. на Спортно училище „Васил Левски“-Пловдив бяха наградени днес на патронния празник на школото. Бронзовата медалистка на скока на дължина от Европейското първенство за юноши и девойки по лека атлетика в Йерусалим Пламена Чакърова оглави класацията, а директорът на школото Ружка Генова я награди.

Ружка Генова награди Пламена Чакърова

Кметът Здравко Димитров връчи отличието „Треньор на годината“ на Ива Пранджева – треньор по лека атлетика. Призът “ Учител на годината“ отиде при математичката Даша Русева, а  възпитател №1 стана Карина Русева.

Кметът Здравко Димитров връчи отличието „Треньор на годината“ на Ива Пранджева, снимки: ПловдивПрес

Както ПловдивПрес съобщи учители и ученици почетоха по-рано паметта на своя патрон Васил Левски и с кратка програма отбелязаха 150 години от гибелта на Апостола.

„Левски е част от самите нас и училището ни, което вече 74 години пише своята история. Днешният ден е и ден за равносметка за отчитане на успехите в спорта и учението. Имаме с какво да се похвали“, казаха в началото водещите.

Директорът на Спортното училище Ружка Генова заяви в словото си, че на патронния празник на школото учители и учиници отдават признателността си за делото и идеите на Васил Левски. „Той е велик със своя висок морал, смелост, всеотдайността си към Отечеството и стремежа си към свободата. Дни като този ни напомнят, че българският дух има сила да преодолее всяко препятствие, да прескача всяка трудност. Няма как да се стигне до шампионската стълбица без всеотдайност, отдаденост, труд и смелост. Затова точно днес ние награждаваме най-успелите през миналата година спортисти, треньори, учители и възпитатели“, каза Ружка Генова. Тя пожела на учениците да бъдат здрави, целеустремени и да покоряват нови житейски, образователни и спортни върхове. „Мечтайте, бъдете вдъхновени!“, обърна се тя към визпитаниците на Спортното училище.

Колегите си определи като „днешните апостоли на знанието“. Насърчи ги да продължават да осветяват пътя на децата, които имат нужда от знания, умения, подкрепа и обич. „Бъдете все така дръзки в обучението и не забравяйте, че хората успяват, защото знаят накъде вървят“, каза директорът.

На тържеството присъстваха кметът Здравко Димитров, началникът на РУО-Пловдив Антоанета Пакова, които са възпитаници на Спортното. Сред гостите бяха и ресорният зам.-кмет на Пловдив по младежта и спрота Георги Титюков, Светла Георгиева – директор Дирекция „Спорт за всички и спорт за учащи“ към Министерство на младежта и спорта, Влатко Глигоров – управител на Медицински център за рехабилитация и спортна медицина, Магдалена Георгиева – медалистка от Олимпийските игри в Сеул през 1988г и личния й треньор Георги Янков.

Кметът Здравко Димитров сподели, че Спортно училище „Васил Левски“ има голям заряд, а неговите възпитаници покоряват спортни върхове и носят медали. „Не е лесно да бъдеш първи, по-лесно е да изкачиш даден връх, но трудното е да се задържиш на него. Бъдете живи и здрави, важно е да се реализирате, защото спортът е до време. И аз имах чувството, че цял живот ще бъда спортист, но не е така. Науката върви заедно със спорта. Някои от вас ще се реализират като големи спортисти, други като треньори, а трети като преподаватели. Щом обичате спорта и сте отдадени на спорта, няма по-хубаво от това“, каза градоначалникът. Той пожела на учителите и учениците много успехи,  здрава и ползотворна учебна година.

Светла Георгиева поднесе приветствие от името на министъра на младежта и спорта Весела Лечева и връчи на Ружка Генова поздравителен адрес.

„На нашето драгоценно Отечество трябват достойни хора, които да работят за благоденствието на държавата, за да бъде издигната до нивото на европейските народи“, цитира думи на Апостола в словото си началникът на РУО-Пловдив Антоанета Пакова. „Бъдете достойни хора, за да се случва благоденствието в нашата страна. Бъдете вечно търсещи в сферата на знанието и науката. Не всеки от вас ще бъде големият спортист, но щом е минал през спорта, ще бъде успешен в жовата“, пожела Пакова.

Ето челната десетка спортисти, завоювали първи места, купи и медали:

Бронзовата медалистка на скока на дължина от Европейското първенство за юноши и девойки по лека атлетика в Йерусалим Пламена Чакърова оглави класацията. Пламена е  една от най-силните български атлетки на спринт, препятствия и скок дължина. Състезателката на СКЛА „Ботев“ с учител по спортна подготовка Ива Пранджева.

На второ място се класира Димитър Дончев от СКВТ „Марица“.  Борислав Налбантов е учител по спортна подготовка на щангиста, който става четвърти в категория 49 килограма при 15-годишните на Европейското първенство по вдигане на тежести за кадети в Полша и първо място на държавно първенство в Русе.

Трети e Александър Делчев от СКБ „Локомотив“. Той завоюва Европейско пето място – Хърватска, второ място на Балканско Румъния и шампионска титла на Държавния шампионат за момчета в Търговище. Състезателят по борба, свободен стил, е с учител по спортна подготовка Александр Грибков.

Четвърти се нарежда Евелин Колев от СК „Юнайтед спортс“, негов учител по спортна подготовка Стефан Панайотов.

На пето място с равен брой точки класираха състезателките на ВК „Марица“ Ива Дудова, Маргарита Гунчева, Йоанна Докова, Дияна Борисова, Мария- Габриела Миличевич, Елена Коларова, Алекса Емилова, Александра Китипова.  Учител по спортна подготовка на волейболистките е Атанаска Никифорова.

На пета позиция е и Денис Мехмед от Спортен клуб по вдигане на тежести „Марица“. Негов учител по спортна подготовка е Борислав Налбантов.

Пета е Бояна Костадинова, също от Спортен клуб по вдигане на тежести „Марица“, за чиято подготовка отново се грижи Борислав Налбантов.

Осма е се нарежда Радостина Ангелова от Спортен клуб по кану-каяк „Тракия“, с  учител по спортна подготовка Нина Мекерешка.

На девето място се класира Есад Бозали от Спортен клуб по борба „Локомотив“. Учител по спортна подготовка на носителя на сребро от Балканското първенство по борба в Румъния, е Александр Грибков.

На десето място е Радослав Йотов от Гимнастически клуб „Спартак“. Учителят му по спортна подготовка е Радослав Емилов.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...