Новини от Пловдив » България » България » МОСВ назначи директори на националните паркове
България Важно

МОСВ назначи директори на националните паркове

Директори на трите национални парка в страната – „Рила“, „Пирин“ и „Централен Балкан“, са назначени след проведен конкурс, съобщиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

За шеф на дирекция Национален парк „Рила“ е определен Красимир Андонов, който постъпва на служба в там още през 2002 г. и е заемал различни експертни длъжности, като през 2010 г.-2013 г. и 2015-2022 г. е бил директор на ДНП „Рила“. Завършил е магистратура в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, със специалност биология и химия.

В дирекция Национален парк „Централен Балкан“ на поста остава Николай Гоцков, кандидат, който до момента изпълнява длъжността до провеждане на конкурс. Той е работил в органите на МВР, Министерство на правосъдието, общинските администрации на Казанлък и Павел баня. Завършил е право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и охрана на обществения ред и осигуряване на безопасно движение по пътищата в Академията на МВР.

Дирекция Национален парк „Пирин“ се оглавява от Росен Баненски, който също е дългогодишен служител на парка. От 1995 г. той е заемал различни експертни длъжности, като през 2013 г.-2022 г. е директор на ДНП „Пирин“. Баненски е завършил Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“, бакалавър със специалност стопанско управление, магистър със специалност туризъм.

От МОСВ посочват, че представените и защитени пред комисията концепции на спечелилите конкурса кандидати отговарят в най-висока степен на политиката по опазване на защитени територии, като и тримата кандидати поставят основен акцент върху проблеми относно организацията и структурата в националните паркове и дават конкретни предложения за оптимизация и подобряване на управлението и контрола. По време на интервютата те показали задълбочени познания и експертиза, организационен опит и лидерски качества, ключови за изпълнение на служебните им задължения.

Конкурсът проведен в три етапа. Кандидатурите за било общо 12 – по 5 за „Централен Балкан“ и „Рила“ и за „Пирин“.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...