майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Важно » Благородна постъпка! Първокласник от Граф Игнатиево намери голяма сума пари и ги предаде на директорката
Важно Марица Образование Посоки Регион Случка на деня

Благородна постъпка! Първокласник от Граф Игнатиево намери голяма сума пари и ги предаде на директорката

Директорката на ОУ "Граф Н. Игнатиев" Даниела Петкова награди Божидар за достойната постъпка

Галина ГЕОРГИЕВА

Първокласникът Божидар Лазаров от Граф Игнатиево намери голяма сума пари и веднага ги предаде на директорката на  местното училище Даниела Петкова. Момчето учи  в ОУ „Граф Николай Игнатиев“. На 16 февруари в двора на школото забелязва  сгънати банкноти, взема ги и без да се колебае, ги дава на директорката. Тя оставя сумата в деловодството на училището.

Божидар Лазаров получи грамота, благодарствено писмо и книга

„Постъпката на Божидар е изключително доблестна и трябва да бъде давана за пример. Всеки би могъл да изгуби пари, но би искал някой като това дете да ги намери и да ги върне. Горда съм, че в нашето училище учат такива прекрасни деца, добри и съпричастни. Благодаря на родителите за възпитанието, което са му дали“, каза пред ПловдивПрес Даниела Петкова.

Преди дни на училищното тържество за 150-ата годишнина от гибелта на Васил Левски директорката е наградила първокласника. Връчени са му  значка от Община “ Марица“ за достойно поведение, грамота, благодарствено писмо и книга.

„За мен е огромна чест и привилегия да наградя Божидар Лазаров – ученик от първи клас за неговата благородна постъпка. Той намери в двора на училището голяма сума пари, които предаде в деловодството. Благодаря от името на всички учители на родителите му, които са го възпитали и научили да бъде отговорен , да споделя и да помага на съучениците си. Горда съм, че в нашето училище учат такива прекрасни деца!“, написа и във Фейсбук Даниела Петкова.

Директорката Даниела Петкова похвали малкия Божидар за постъпката

Тя разкри пред ПловдивПрес, че когато подарила на момчето книжка с български народни приказки, останала изненадана от реакцията му.  „Госпожо, аз подарявам книжката на моя клас, да е за всички““, казало детето.

„Дори и в този момент той мисли за другите. Учителите му  споделят, че има добро сърце и помага на съучениците си“, разказа директорката на ОУ „Граф Николай Игнатиев“.

Следващата седмица на родителска среща тя ще връча специална грамота на майката и бащата на детето.

Намерената сума се намира в училището, но все още никой не е отишъл да я потърси.

ОУ „Граф Игнатиев“ в село Граф Игнатиево, снимки: ПловдивПрес

„Явно банкнотите са паднали от джоба на родител или на човек, който е минавал през двора на школото. Обявихме в страницата на училището и в групата „Забелязано в Граф Игнатиево“, че са намерени пари,  но все още никой не е дошъл да ги търси“, обясни още Даниела Петкова. /ПловдивПрес

 

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще има ли правителство, или отиваме на нови парламентарни избори наесен?

  • Не, няма да има редовен кабинет 51%
  • Да, ГЕРБ-СДС ще успее да излъчи кабинет с участието на ПП-ДБ и ДПС 21%
  • Не ме интересува, и сега има правителство, което се справя 15%
  • Ще има редовен кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, а ГЕРБ ще го подкрепи 13%

Начална дата: 03.04.2023 @ 19:35 | Крайна дата: 03.05.2023 @ 20:32

Зареждане ... Зареждане ...