Новини от Пловдив » България » България » Бабикян: Надявам се ПП-ДБ да не склони на кабинет с ГЕРБ
България Важно Избори 2023 Мнения Политика

Бабикян: Надявам се ПП-ДБ да не склони на кабинет с ГЕРБ

Арман Бабикян
Арман Бабикян

Надявам се ПП-ДБ да не склони на кабинет с ГЕРБ. Това заяви пред БНР Арман Бабикян, пиар експерт от гражданско движение „Ние идваме“.

„Независимо дали ще бъде малцинство, подкрепено от тях, или пък официална коалиция. Тези филми сме ги гледали. Надявам се също, че ГЕРБ няма да имат повече мандати“.

Винаги има вълнения около реденето на листите, обясни той.

„Напрежение в листите има дори, ако една партия се явява сама. Многомандатните райони са само 31, първите места – също. В по-опитните партии тези вълнения се тушират. По-младите формации решават, че това е нещо ужасно. Моделът за успех е, когато повече организации с електорален принос бъдат събрани заедно“.

Бабикян коментира и твърденията на Александър Дунчев, че в ПП има хора, които повтарят модела на ГЕРБ – обграждане с послушни хора и задкулисие.
„Ако това, което казва Дунчев е истина, е много тревожно. Тогава спираме да говорим за добрите и лошите. В аргументите му обаче се чу, че трябва да се поправят нещата, като той стане водач на листата. Ако има такива проблеми, едва ли ще отминат, ако станеш водач на листа. Нима задкулисието ще изчезне?“

Всеки ден е време да се проведе разговор, ако има процеси на задкулисие, смята Бабикян.

„Те нарастват и завладяват която и да е структура. Независимо как се казва партията, винаги се стига до един и същи резултат – ще седим с хронометър и ще чакаме следващите протести“.

ГЕРБ сигурно ще се опита да използва този скандал, смята той. „Това е нормално. Важният въпрос е до каква степен ще успее да се представи ГЕРБ за тази цивилизована пронатовска партия, която защитава интересите по време на война. Стига с червените линии – дайте да се оженим веднага след изборите, казват те. Вижте активността на Борисов. Няма по-ясен измерител от това, което прави падишахът в една еднолична партия. Накрая резултатът ще бъде – дайте да се съберем, защото България отива по дяволите“.

В листите на ГЕРБ единствената новина е, че Борисов заяви, че иска да е в парламента, обясни Бабикян.

„Освен Пеевски, ще имаме и Бойко Борисов в парламента. Комплектът ще е пълен. Нещата се връщат в първоначален вид от страна на режима, който управляваше България. Те не са много весели. Останалото е ясно – традиционните бивши министри, бивши енергетици, които прокараха руски интереси, бивши вътрешни министри, които биеха децата ни пред МС“, настоя той.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...