Новини от Пловдив » Важно » Путин: Те започнаха войната, ние използваме сила да я спрем. Русия не може да бъде победена!
Важно Войната в Украйна Мнения Свят

Путин: Те започнаха войната, ние използваме сила да я спрем. Русия не може да бъде победена!

Русия беше изправена пред нацистка заплаха и постоянната омраза от страна на киевския режим. Това заяви Владимир Путин в годишната си почти 2-часова реч към нацията, която се случва в навечерието на първата година от войната в Украйна.

Пред министри и депутати от Държавната дума, Путин допълни, че Русия се е опитала да уреди конфликта в района на Донбас с мирни средства. Той каза, че ангажиментът на Запада към мира се е оказал „измама и жестока лъжа“, както и че Киев се е опитвал да събере биологични и ядрени оръжия.

„Ние направихме всичко възможно да разрешим този проблем по мирен път, преговаряйки за мирен изход от този тежък конфликт, но зад гърба ни се подготвяше съвсем различен сценарий. Украинският режим не решаваше проблемите в Донбас, а просто се опитваше да печели време, извършваше политически убийства и насилие над вярващите и говорещите руски език. Западът си затваряше очите за тези репресии и започна да снабдява Украйна с оръжие. НАТО и западните съюзници реално започнаха да подготвят Украйна за война. Западът разпали войната, а Русия използва сила, за да я спре“, каза още Путин.

„Украйна и Донбас се превърнаха в символ на тотална лъжа“, каза още руският президент, обвинявайки Запада, че се оттегля от „фундаменталните споразумения и дава лицемерни изявления“, категоричен е руският президент.

„Искам да повторя – те са виновни за войната и ние използваме сила, за да я спрем“, каза Путин под бурните аплодисменти в залата. Той допълни, че по време на Мюнхенската конференция по сигурността миналата седмица са били хвърлени много обвинения към Русия, за да се „отклони вниманието от действията на Запада“.

„Човешките жертви и трагедиите не се отчитат от тях. Те трябва да продължат да крадат от всички, прикривайки се с лозунги за демокрация и свобода. Изпуснаха духа от бутилката и хвърлиха целия свят в хаос“, категоричен е държавният глава.

„Всичко се повтаря“, каза Путин, добавяйки, че „Западът е финансирал революцията от 2014 г. в Украйна, която е породила русофобия и краен национализъм.“

Президентът благодари на целия руски народ за мъжеството и решимостта и на всички руски бойци за проявения героизъм. Върху всички жители на Русия лежи днес колосална отговорност, изтъкна той.

Предателите на Русия ще понесат отговорност според закона, но Москва няма да се занимава с „лов на вещици“ за разлика от украинските власти и западните елити, допълни Путин.

Голямата част от руснаците подкрепят действията в защита на Донбас, каза Путин. Той заяви, че е невъзможно Русия да бъде победена на бойното поле, съобщи Ройтерс.

Западът не крие, че цели да нанесе на Русия стратегическо поражение и смята да превърне украинския локален конфликт в глобална конфронтация. „Ще реагираме на това по съответния начин. Защото в случая вече става дума за съществуването на страната ни“, продължи руският президент.

По думите му Западът използва Украйна и като таран срещу Русия, и като полигон. Проектът на Запада за създаване на „антиРусия“, осъществяван днес в Украйна, цели да откъсне от Русия нейни исторически територии. „Отговорността за разпалването на украинския конфликт, за ескалацията, за нарастването на броя на жертвите лежи изцяло върху западния елит и върху днешния киевски режим, за който украинският народ всъщност е чужд“, каза Путин.

Западът отвърна с директен отказ на всички руски принципни предложения, засягащи сигурността, с което показа, че не смята да загърби агресивните си планове. САЩ едностранно късаха основополагащи споразумения, „подкрепящи мира на планетата“, каза руският държавен глава.

„Ние бяхме отворени, искрено готови за конструктивен диалог със Запада. Казвахме, настоявахме, че и Европа, и целият свят имат нужда от неделима, равна за всички държави система за сигурност, и дълги години предлагахме на партньорите си да обсъдим заедно тази идея и да работим за осъществяването ѝ“, каза той. Държавният глава подчерта, че в отговор Русия е „получила неясна или лицемерна реакция“.

„Но имаше и конкретни действия – разширяването на НАТО към нашите граници, създаването на нови позиционни райони за противоракетна отбрана в Европа и Азия“, добави той. Никоя държава няма толкова много военни бази в чужбина като Съединените щати – „искам да подчертая това: стотици бази по целия свят, цялата планета е набучена (с тях), стига да погледнеш картата“, заяви Владимир Путин.

Той заяви, че Русия преустановява участието си в Договора за съкращаване на стратегическите нападателни оръжия (СТАРТ).
Путин отбеляза, че Русия не се оттегля, но спира действието на споразуменията.

В същото време НАТО настоява Русия да се върне към договора СТАРТ и да допусне западни експерти в руските ядрени съоръжения, напомни Путин, но: „Ние да не сме идиоти и глупаци“, попита реторично Путин и заяви, че Русия няма да игнорира ултиматумите от страна на западните сили.

„НАТО има повече от една ядрена сила и техните ядрени сили също са насочени срещу нас. Ние не можем да игнорираме това, така и затова според аргументацията на Путин в един нов СТАРТ трябва да са включени и ядрени сили като Великобритания и Франция, които също развиват ядрените си възможности и то насочени към Русия.

„Нужно е да се определи комбинираният ударен потенциал на алианса“, подчерта Путин и заръча на МО и Росатом да осигурят готовност за изпитания на ядрени оръжия.

Затова и страните от НАТО поставят ултиматуми на Русия на следва ограниченията, но реално смятат „да се държат както си искат“.

„Ако САЩ провеждат изпитания, ще го направим и ние“, каза още Путин. Освен това в Русия имат информация, че САЩ разработват нов вид ядрено оръжие.

Според руския президент САЩ и НАТО изрично заявяват, че целта им е да нанесат стратегическо поражение на Русия, а Западът е „пряко замесен“ в ударите по руски самолети./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...