Новини от Пловдив » Важно » Украйна: Путин е загубил връзка с реалността
Важно Войната в Украйна Свят

Украйна: Путин е загубил връзка с реалността

  • Руският президент обяви, че Москва спира участието си в договора за контрол на стратегическите ядрени оръжия

Владимир Путин е загубил връзка с реалността, това показва речта на руския президент пред политическия и военен елит на страната днес показа, каза високопоставен съветник на украинския президент Володимир Зеленски, предава Ройтерс.

В словото си Путин заяви, че ще продължи „специалната военна операция“ в Украйна, и обвини ръководения от САЩ алианс НАТО, че разпалва конфликта, воден от погрешното си убеждение, че може да победи Москва в глобална конфронтация, отбелязва агенцията. Путин заяви също, че Русия преустановява участието си в договора „Нов СТАРТ“ за контрол на стратегическите ядрени оръжия.

„Той живее в напълно различна реалност, където няма възможност да се води диалог за правосъдието и международното право“ каззва Михайло Подоляк, съветник на Зеленски по политическите въпроси.

„Русия се намира в задънена улица. Във възможно най-отчаяната ситуация. Каквото и да направи Москва, това само ще влоши положението й“, смята Подоляк.

Той казва, че Путин е объркан и не разбира ситуацията, и прогнозира, че това ще доведе до повече трудности за Русия в близко бъдеще.

„Това означава, че хаосът както на бойното поле, така и вътре в Русия, ще нараства“, добавя Подоляк.

От самото начало на войната представители на украинските власти подчертават значението на вътрешните разногласия в Русия, отбелязва още Ройтерс.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...