майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Градът » ДГ „Захарно петле“ посрещна Баба Марта
Градът Образование Пловдив Пловдив Важно

ДГ „Захарно петле“ посрещна Баба Марта

И тази година посрещането на Баба Марта в ДГ „Захарно петле“ в район „Северен“ се превърна в емоционален и вълнуващ празник. Екипът на детската градина предварително се беше погрижил за доброто настроение на малчуганите с тематична украса и изложба от мартенички, изработени от децата и техните родители. А на двора на детската градина беше украсено дърво с мартенички.

Празничното тържество започна с куклен театър „Преждата на Баба Марта“, подготвен и представен от педагозите на детското заведение. Приказните герои – Лиса, Рунтавелка, Зайко, Врабчо, Пижо и Пенда забавляваха децата със своята увлекателна история. Накрая, облечена в народна носия и с пълна кошница в ръка, пристигна Баба Марта. Децата я посрещнаха с много радост и вълнение. На малчуганите тя разказа легендата за този стар български обичай. Те бяха научили много стихчета и песнички, с които я зарадваха. Развеселена и доволна от топлото посрещане на децата, Баба Марта им подари традиционна българска мартеничка. И обеща, че ще прогони студената зима, за да се радваме на слънчева и топла пролет.

„Пожелавам на децата да бъдат здрави, бели и червени, много радостни, усмихнати и любознателни.А на екипа на детската градина и нейния директор Тони Табакова-все така с ентусиазъм и професионализъм да обучават малчуганите в уважение към българските обичаи“, заяви кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев, който беше гост на тържеството.

Директорът на ДГ „Захарно петле“ поздрави децата и гостите с първомартенския ден, като пожела на всички да бъдат преди всичко здрави, да имат много късмет и да носят в сърцата си много любов и щастие.

На празника присъства и секретарят на район „Северен“ Стайко Танев.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...