майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Градът » Децата от ДГ „Весела“ почетоха героите на България
Градът Образование Пловдив Пловдив Важно Район Северен

Децата от ДГ „Весела“ почетоха героите на България

Малчугани от 4-та група в ДГ „Весела“ изнесоха тържество под надслов „Час по родолюбие“ по случай националния празник на Република България 3-ти март. Приятна изненада за родители и гости на празника в самото начало бе изпълнението на известния гайдар Славчо Кехайов, който излезе на импровизираната сцена заедно с децата.

Възпитаниците на ДГ „Весела“ изпяха патриотичните песни: „Знамето ни е трицветно“, „Песен за Левски“, „Тих бял Дунав“, „Високи сини планини“, „Питат ли ме дей зората“ и „Обичам България“.Изпълниха танците „Самодиви“, Патриотичен танц и изрецитираха популярните стихове: „Родна стряха“ на Ран Босилек, „Обич“ на Дора Габе, „Аз съм българче“ на Иван Вазов и „Балада за Хан Аспарух“.

„Това е най-българският празник от всички, извоюван с кръвта на предците ни.Където и да отидете, не забравяйте, че сте българи и носете България в сърцето си!“, приветства децата директорът на ДГ „Весела“ Наталия Коева. Празникът бе реализиран от колектив на детското заведение в състав: Мариана Тушева (главен учител), Севдалина Хаджиева (учител), Ивайла Тотева (учител по музика и хореограф) и Анастасия Кехайова (помощник възпитател).

„Адмирации за педагогическия екип на ДГ „Весела“ и нейния директор за това, че възпитават децата в уважение към България и родолюбие. Нека на този ден се преклоним пред делото на героите, отдали живота си за свободата на Родината“, каза кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев.

В края на събитието децата от 4-та група му поднесоха подготвен от самите тях подарък-картата на България в шевици. Подобен подарък получи и секретарят на района Стайко Танев, който също бе гост на тържеството.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще има ли правителство, или отиваме на нови парламентарни избори наесен?

  • Не, няма да има редовен кабинет 51%
  • Да, ГЕРБ-СДС ще успее да излъчи кабинет с участието на ПП-ДБ и ДПС 21%
  • Не ме интересува, и сега има правителство, което се справя 15%
  • Ще има редовен кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, а ГЕРБ ще го подкрепи 13%

Начална дата: 03.04.2023 @ 19:35 | Крайна дата: 03.05.2023 @ 20:32

Зареждане ... Зареждане ...