Новини от Пловдив » Пловдив » Децата в ДГ „Космонавт“ разказаха историята на България с представление за родителите
Пловдив Пловдив Важно Празникът

Децата в ДГ „Космонавт“ разказаха историята на България с представление за родителите

Чудесен празник си организираха децата от 4-та „Б“ група в ДГ „Космонавт“ в район „Северен“ по случай 3-ти март. Пред погледа на своите родители те пресъздадоха историята на България от нейното основаване от Хан Аспарух до Освобождението й.

Тържеството включваше патриотични песни, посветени на Родината – „Високи сини планини“, „Край Босфора“, „Песен за Левски“, „Боят настана“ и „Къде си вярна ти любов народна“. Малчуганите изпълниха Танц за България, както и театралната сценка „Заветът на Кубрат“.

Част от момчетата бяха облечени като важни исторически личности от различни периоди в историята на България – Хан Аспарух, Хан Кубрат, Цар Симеон и други. Останалите деца бяха в български народни носии, като момичетата се открояваха в ярки и красиви традиционни носии.

„Искам да поздравя малките певци и актьори за прекрасното им представяне, а преподавателите и директора на ДГ „Космонавт“ Десислава Тотева-за отговорността и  желанието, с които работят с децата.Хубаво е когато те още от малки се възпитават в любов към Родината и признание към великите личности, оставили своя отпечатък в историята на България“, каза кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев, който беше гост на празника.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...