майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Важно » Украйна иска 250 000 артилерийски снаряда на месец от ЕС
Важно Войната в Украйна Свят

Украйна иска 250 000 артилерийски снаряда на месец от ЕС

Властите на Украйна са се обърнали към Европейския съюз с молба да й доставя около 250 000 артилерийски снаряда месечно за постигане на успехи на бойното поле, съобщава британският вестник The Financial Times, позовавайки се на писмо на украинския министър на отбраната Алексей Резников до европейските му колеги.

По думите му средно на месец армията на Украйна използва около 110 000 155-милиметрови снаряда, което е 25% от броя на тези, използвани от руската страна. „Ако не бяхме ограничени от броя на наличните артилерийски снаряди, бихме могли да използваме пълния боен комплект – 594 хиляди снаряда на месец. Според нашите оценки за успешно изпълнение на бойни мисии минималното изискване е най-малко 60% от пълния боен комплект, или 356,4 хиляди снаряда на месец“, пише Резников в писмото.

В тази връзка еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери Бретон в интервю за вестника заяви, че европейската отбранителна индустрия трябва да премине към „военна икономика“, за да „задоволи нуждите на отбранителната продукция“. Според изданието въпросът за финансирането на увеличаването на производството на въоръжение и военна техника може да бъде обсъден от лидерите на страните от ЕС на среща на върха в Брюксел на 23-24 март./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...