Новини от Пловдив » Важно » Колина е за по-дълги съдийски продължения: Никой не иска мачове по 43 минути!
Важно Спорт

Колина е за по-дълги съдийски продължения: Никой не иска мачове по 43 минути!

Пиерлуиджи Колина, известният бивш италиански рефер, а сега шеф на съдийската организация на ФИФА, е уверен, че планът на световната федерация за увеличаване на игровото време ще бъде успешен, като посочи, че никой не иска да гледа мачове, които продължават ефективно само 43 минути.

На Световното първенство в Катар ФИФА изненада всички, когато мачовете отидоха до 10 минути допълнително време в груповата фаза и Колина вярва, че играчите са си взели урок да не „губят“ време. На среща на IFAB, органът за определяне на футболни правила, беше потвърдено, че подходът за дългосрочно допълнително време трябва да бъде въведен в световен мащаб.

Според Колина не става въпрос за добавяне на допълнително време, а за компенсиране на времето, отнето от контузии, смени, дузпи, червени картони, проверки на VAR и празнуване на голове. По думите му на Световното първенство в Катар е имало средно 59 минути и 47 секунди ефективна игра на мач срещу 55 минути и 41 секунди преди четири години в Русия. За сравнение, средното във Висшата лига е 54 минути и 19 секунди.

„Мисля, че направихме нещо полезно на световното първенство. Миналия уикенд във Висшата лига в 10 мача четири от тях имаха 10 минути, два 12 минути и един 14 минути продължение. Това означава, че вече има мачове от над 100 минути. Не е нищо ново, но е важно да има последователност. Критериите са ясни и когато има последователност, всяко решение се приема по-добре. Не става въпрос за допълнителна игра, а за компенсиране на времето, което не се играе. Не искаме да стигнем до 70 или 75 минути ефективна игра, но искаме да избегнем 43-минутни мачове. Астън Вила и Брентфорд играха по 43 минути този сезон и не вярвам, че някой иска да гледа такъв мач“, каза Колина./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...