Новини от Пловдив » Важно » Новият Чернобил се отлага: Възстановиха връзката на АЕЦ „Запорожие“ с електрическата мрежа
Важно Свят

Новият Чернобил се отлага: Възстановиха връзката на АЕЦ „Запорожие“ с електрическата мрежа

Компанията оператор на украинската национална електроразпределителна мрежа съобщи, че връзката с националната мрежа на АЕЦ „Запорожие“ е била възстановена, предаде Ройтерс.

Резервни дизелови генератори, които предотвратяват разтопяването на горивото в прегрялите реакторите, се задействаха, след като външното захранване беше прекъснато по-рано в четвъртък. Самите генератори обаче разполагат с достатъчно гориво за само десет дни.

Украйна обвини Русия за прекъсването на захранването на централата. Служители в окупираните от Русия части на Запорожка област нарекоха обвиненията „провокация“ от страна на Киев.

Четвъртъчното прекъсване на захранването на централата поднови опасенията за възможност от катастрофа в най-голямата атомна електроцентрала в Европа почти четири десетилетия след ядреното бедствие в Чернобил, но компанията оператор на националната електропреносна мрежа в Украйна „Укренерго“ съобщи, че работата по възстановяване на връзката е била извършена бързо, посочва Ройтерс./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...