майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Бизнес » Транспорт » Гранична полиция създава суматоха на Летище София
България Важно Медии Транспорт Туризъм

Гранична полиция създава суматоха на Летище София

Опашката е огромна, защото никога не работят всичките 8 машини Снимки: TravelNews

Гранична полиция продължава да създава суматоха на Летище София с паспортния контрол. Това пише TravelNews след своя проверка.

В неделния ден около 14 часа служителите не могат да обслужат пристигащите българи и туристи на Терминал 2. На гишетата са се струпали хора от няколко полета – Лондон Хийтроу, Тел Авив, Париж, Варшава и Амстердам. Това прави над 700 човека, като работят само 6 гишета. Всички пътници са натъпкани в един общ салон и без достатъчно въздух.

От машините за самообслужване със задгранични паспорти функционират само 4, като ги съблюдава един граничен полицай. През тях могат да минават само гражданите на Европейския съюз. Опашката и на тях е огромна, защото никога не функционират всичките 8 машини, тъй като трябва да има двама служители. В един момент и четирите работещи електронни гишета изгаснаха и спряха да обслужват пътниците. Това предизвика недоволство сред хората и смях сред чуждите туристи. Настана суматоха и хората започнаха да се местят по другите гишета с полицаи.

От Летище София обясняват, че се е сринала системата на Гранична полиция и затова е спряло обслужването на машините. Служебният министър на туризма Илин Димитров също реагира веднага и казава, че ще поиска среща с вътрешния министър Иван Демерджиев, за да обсъдят проблемите с обслужването на пътниците на Летище София.

„Ще поставя въпроса и за обслужването по другите гранични пунктове, с оглед увеличаването на пътуванията за Великден, майските празници и идващия летен сезон“, коментира пред TravelNews Димитров. Освен на Летище София, покрай празниците се очаква засилен трафик по сухоземните граници с Гърция, Турция, Сърбия и Румъния.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...