майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Свят » Немският правосъден министър: Путин го очаква арест в Германия
Войната в Украйна Свят

Немският правосъден министър: Путин го очаква арест в Германия

Марко Бушман, министър на правосъдието в Германия

Президентът на Русия Владимир Путин ще трябва да очаква арест в Германия, заяви федералният министър на правосъдието Марко Бушман, цитиран от местните медии.

От петък Путин се издирва от Международния наказателен съд (МНС) по силата на заповед за арест – това задължава всички държави членки на съда, включително Германия, да арестуват издирваните лица в случай на съмнение и да ги прехвърлят в Хага.

Бушман обяви, че ще се съобрази със заповедта за арест и ще задържи руския президент Владимир Путин, ако той стъпи на германска земя, предаде Дир.бг.

Бушман заяви пред „Билд ам Зонтаг“: „Очаквам, че Международният наказателен съд бързо ще се обърне към Интерпол, както и към договарящите се държави, и ще ги помоли за изпълнение. В такъв случай Германия е длъжна да задържи президента Путин, ако той влезе на германска територия, и да го предаде на МНС.“ За разлика от националните прокурорски органи, МНС може да предприема действия и срещу държавни глави в съответствие със своята юрисдикция, добави Бушман.

Издадената от Международния наказателен съд (МНС) заповед за арест на руския президент Владимир Путин е изключително важно решение, заяви междувременно френската външна министърка Катрин Колона в интервю за в. „Журнал дю диманш“.

„Това е изключително важно решение, защото то означава, че всеки отговорен за военни престъпления или за престъпления срещу човечеството трябва да отговаря за действията си, независимо от статута или от ранга си“, подчерта Колона, цитирана от Франс прес и БТА.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще има ли правителство, или отиваме на нови парламентарни избори наесен?

  • Не, няма да има редовен кабинет 51%
  • Да, ГЕРБ-СДС ще успее да излъчи кабинет с участието на ПП-ДБ и ДПС 21%
  • Не ме интересува, и сега има правителство, което се справя 15%
  • Ще има редовен кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, а ГЕРБ ще го подкрепи 13%

Начална дата: 03.04.2023 @ 19:35 | Крайна дата: 03.05.2023 @ 20:32

Зареждане ... Зареждане ...