майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Важно » Големи блага за Китай обеща Путин
Важно Свят

Големи блага за Китай обеща Путин

Потоци от природен газ към Китай, обеща руският президент Владимир Путин на колегата си Си Цзинпин. Путин отправи и покана покана компании на азиатския гигант да инвестират в Русия. Това стана, докато двамата президенти обсъдиха икономическите параметри на сътрудничеството между двете държави по време на втория ден от официалното посещение на китайския държавен глава в Москва, съобщават световните агенции, цитирани от БТА.

Пред Си Цзинпин Путин заяви, че до 2030 г. Русия ще доставя на Китай поне 98 милиарда куб. м природен газ годишно. Двете страни са договорили всички параметри на тръбопровода „Силата на Сибир-2“, посочи още Путин.

Руският президент освен това обяви, че страната му е готова да помогне всячески на китайския бизнес за инвестира в страната и да замени западни компании, напуснали след началото на войната в Украйна.

От своя страна китайският лидер изтъкна, че сътрудничеството между двете държави“постоянно се разширява и първите плодове на това сътрудничество вече могат да се видят. Той допълни, че двете държави ще трябва да работят съвместно, за да постигнат новите си цели, без да уточнява за какви точно става дума.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще има ли правителство, или отиваме на нови парламентарни избори наесен?

  • Не, няма да има редовен кабинет 51%
  • Да, ГЕРБ-СДС ще успее да излъчи кабинет с участието на ПП-ДБ и ДПС 21%
  • Не ме интересува, и сега има правителство, което се справя 15%
  • Ще има редовен кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, а ГЕРБ ще го подкрепи 13%

Начална дата: 03.04.2023 @ 19:35 | Крайна дата: 03.05.2023 @ 20:32

Зареждане ... Зареждане ...