майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Важно » Наводнените карловски села излязоха на протест
Важно Карлово Карлово Регион

Наводнените карловски села излязоха на протест

Снимка: Йорданка Семкова, Фейсбук

Шест месеца след голямото наводнение в карловските села жителите излязоха на протест пред община Карлово. В село Богдан няма улици, липсва осветление, а част от къщите остават полуразрушени. Някои от хората вече са възстановили домовете си, но изцяло с лични средства и изтеглени заеми. Жителите на карловските села обаче са недоволни от факта,че държавата ги е изоставила. Те имат редица условия, които връчиха на служители в Община Карлово.

Домът на Християна Михалева от село Богдан, който пострада при потопа, все още не е ремонтиран, разказва бТВ. Жената твърди, че комисията дори не е идвала да огледа щетите. „От държавата съм получила… ми какво съм получила – аз не знам. Тая техника беше от дарители, която дадоха – хладилника, пералнята, климатика и печка“, казва Християна Михалева. Жената не може да се възползва и от отпуснатите 2500 лв. от държавата, тъй като не отговаря на критериите. В подобна ситуация са и нейните съселяни, затова заедно с жителите на Каравелово излязоха на протест пред община Карлово. „Дишаме такъв прахоляк, какъвто не се диша дори в центъра на София. Хората страдат от астма, бронхити. Никой не идва, никой не мери качеството на въздуха, който се диша в тези села“, възмутена е и Албена Бонева от село Каравелово. „Искаме да спре стопанската сеч на Богдан и Каравелово. Община Карлово да ни предостави извлечение от банковата сметка – от деня на иницииране на кампанията до сега, защото се опасяваме че не разполагаме с реалната сума“, заяви и Ани Иванова.

До момента нито един пострадал жител не е подал молба за отпускане на допълнителни средства в размер на 2500 лв., признават от общината. Причината – условията за получаването й. „Ние можем да искаме промяна, но дали ще бъде направена. Това зависи не от нас, а от законодателя“, обяснява Николай Цветков, зам.-кмет на Община Карлово. От администрацията обясниха още, че инфраструктурата не е оправена, защото процедурите по избор на изпълнител изискват време.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще има ли правителство, или отиваме на нови парламентарни избори наесен?

  • Не, няма да има редовен кабинет 51%
  • Да, ГЕРБ-СДС ще успее да излъчи кабинет с участието на ПП-ДБ и ДПС 21%
  • Не ме интересува, и сега има правителство, което се справя 15%
  • Ще има редовен кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, а ГЕРБ ще го подкрепи 13%

Начална дата: 03.04.2023 @ 19:35 | Крайна дата: 03.05.2023 @ 20:32

Зареждане ... Зареждане ...