майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Важно » Опасни затворници пробваха бягство през 40-метров тунел (ВИДЕО)
Балкани Важно РСМ Свят

Опасни затворници пробваха бягство през 40-метров тунел (ВИДЕО)

Снимка: МВР на Северна Македония

Организирано бягство на затворници през прокопан от тях 40-метров тунел е предотвратено в Северна Македония, съобщават от тамошното МВР.

8 изтърпяващи ефективни наказания пробвали да офейкат от затвора в Идризово, но били заловени при акция службите за сигурност и охраната на зандана.

Бегълците имали присъди от 10 г. до доживот за тежки престъпления. Службите получили информация, че групата е издълбала тунел. Оказало се, че е дълъг 40 метра, на дълбочина 1 м и с диаметър около 80 см. Тунелът бил обезопасен с подпорни греди и тухли. В него са открити няколко пластмасови коша със завързани за тях въжета, които са служели за изваждане на изкопаната пръст, както и електрически кабел с крушка за осветяване. Предполага се, че са работели през нощта.

Междувременно стана ясно, че досегашният директор на затвора  бил освободен, нещо, което от правителството обявиха, че се подготвя отдавна, а за нов шеф е бил назначен генерал-майор Зоран Йовановски. Той има богата професионална кариера, преди всичко в МВР, но е преминал през обучения в полицейска академия в Луизиана, както и в Германия, САЩ, Северна Ирландия, Турция, Англия, съобщи премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски.

През януари затворник в Идризово, осъден за убийство, избяга, докато го транспортирали към болница, припомнят македонските медии.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще има ли правителство, или отиваме на нови парламентарни избори наесен?

  • Не, няма да има редовен кабинет 51%
  • Да, ГЕРБ-СДС ще успее да излъчи кабинет с участието на ПП-ДБ и ДПС 21%
  • Не ме интересува, и сега има правителство, което се справя 15%
  • Ще има редовен кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, а ГЕРБ ще го подкрепи 13%

Начална дата: 03.04.2023 @ 19:35 | Крайна дата: 03.05.2023 @ 20:32

Зареждане ... Зареждане ...