майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » България » Проф. Рачев: Най-приятно за разходки в събота и неделя ще е в Пловдив
България Важно

Проф. Рачев: Най-приятно за разходки в събота и неделя ще е в Пловдив

Проф. Георги Рачев - климатолог Снимка: бТВ

Въпреки топлото и слънчево утро, в следобедните часове днес към България ще се придвижи студен фронт, който вероятно ще доведе до съществени валежи в Северозападна България. Те ще са най-осезаеми в утрешния ден, като ще се придвижат към Източна България. В столицата се очаква да е малко по-хладно в сравнение с предходните дни, но въпреки това температурите ще са около 13 градуса. Събота и неделя ще е слънчево и приятно с температури от 19-20 градуса.

За Пловдив прогнозата е за още по-високи температури – през седмицата ще преобладават температури около и над 20 градуса, като само във вторник и сряда ще е малко по-хладно и дъждовно.

По родното Черноморие ще е хладно. По традиция морето оказва влияние на температурите във Варна и Бургас, особено ако вятърът е източен. В Бургас градусите ще варират между 10 и 15.

В Добрич се очакват обилни валежи от дъжд и съществено застудяване в сряда, когато температурата ще падне под 10 градуса. Вятърът там ще е североизточен. В края на седмицата обаче и там ще се радват на по-топло и слънчево време. В петък, събота и неделя плевенчани ще се радват на значително по-топло време – температурите там ще са над 20-22 градуса. Градът е лакмус за континенталния климат в Северна България. Същото важи е за Велико Търново, където след дъждовната сряда ще започне сериозно покачване на температурите.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще има ли правителство, или отиваме на нови парламентарни избори наесен?

  • Не, няма да има редовен кабинет 51%
  • Да, ГЕРБ-СДС ще успее да излъчи кабинет с участието на ПП-ДБ и ДПС 21%
  • Не ме интересува, и сега има правителство, което се справя 15%
  • Ще има редовен кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, а ГЕРБ ще го подкрепи 13%

Начална дата: 03.04.2023 @ 19:35 | Крайна дата: 03.05.2023 @ 20:32

Зареждане ... Зареждане ...